Studenții din Cluj-Napoca protestează miercuri, în stradă! Unde se adună?

 

Studenții de la cinci universități clujene vor protesta miercuri, 13 noiembrie, în stradă.

 

Ei sunt nemulțumiți, alături de colegii lor din toată țara, de felul in care guvernantii trateaza educatia din Romania și cer alocarea a 6% din PIB pentru educatie. 

 

Organizatiile membre ale Aliantei Nationale a Oranizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) anunta actiuni de protest in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Galati, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea, Alba Iulia.  

 

Principala revendicare a studentilor, care ar aduce de altfel un beneficiu masiv educatiei, este respectarea legii si alocarea a 6% din PIB pentru educatie. Acestia cer sa creasca finantarea de baza a universitatilor pana la valoarea ei din 2008, sa creasca subventia camine-cantine cu 30%, sa crească fondul de burse cu destinatie clara catre bursele sociale si sa existe investitii reale in centrele de consiliere si orientare in cariera si o metodologie care sa defineasca normele de functionare a acestora”, precizează reprezentanții studenților.

 

La proteste participă studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, Universitatea de Arte și Design, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnica.

 

Graficul protestelor de la Cluj-Napoca:

 

15:00 Întâlnire Campus Observator - Căminul 2

16:00 Întâlnire Campus Hașdeu - Căminul 14

16:00 Întâlnire Campus Mărăști

17:00 Piața Unirii

Comentarii Facebook