Studentii de la USAMV Cluj, platiti cu 100 de euro ca sa faca practica VEZI AICI detalii

 

Studentii de la USAMV vor incepe stagiile de practica platita incepand cu luna iunie. 720 de studenti vor fi platiti cu 100 de euro pentru cele 90 sau 120 de ore de practica.  

"Prin acest proiect am avut in vedere cresterea gradului de insertie a absolvenitlor pe piata muncii, prin imbunatatirea aptitudinilor solicitate de angajator. Cand am pornit acest proiect am vrut sa vizam un numar cat mai mare de studenti, care devin partenerii acestui proiect. Un alt obiectiv a fost consolidarea realatiilor dintre universitate si partenerii proiectului. Este, de asemenea, si o motivare pentru ca studentii sa participe la acest proiect. O parte dintre studenti vor face practica in unitatile din municipiul Cluj, o parte in afara orasului. Celor care vor face practica in afara Clujului, le vor fi subventionate cazarea si masa, pe o perioada de 3 saptamani", a spus Sevastita Muste, Prof. Univ. Dr. si asistent manager.

Stagiile de practica se vor efectua in 21 de unitati de profil din Regiunea Nord-Vest. Studentii se pot inscrie in proiect incepand de joi, 8 martie, si pana in 23 martie. Pentru inscrierea in proiect, cei interesati trebuie sa aiba un dosar complet cu toate actele necesare, dosar care va fi depus la Departamentul de Practica al Universitatii.

 

Inscriere se poate face si online AICI.

Inscrierea in proiect, se face pe baza criteriului "primul servit, primul poftit, deoarece, orice criterii am fi stabilit noi, studentii nu ar fi fost mutltumiti", a spus in cadrul conferintei de miercuri, Sevastita Muste.

 

Studentii vor beneficia de stagii de practica si in ferma mixta, care face parte din Statiunea Didactica a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, situata in localitatea Cojocna, la o distanta de 38 km de Cluj. Activitatea "in ferma mixta va raspunde nevoii stringente a studentilor de a avea o imagine de ansamblu asupra domeniului agricol. Inaintea inceperii stagiilor de practica propriu-zise, studentii beneficiaza de familiarizarea cu mediul de lucru real, dobandind deja primele notiuni despre specificul activitatii practice", a spus Ioan Has, Director al Statiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricola Turda si reprezentant al partenerilor de practica.

Din cei 720 de studenti, primii 45 cu cele mai bune rezultate in urma stagiului de practica, vor beneficia de stagii de practica in afara tarii.

Valoarea totala a proiectului este de 500.000 de euro si este finantat de UE. Proiectul se adreseaza zonei de Centru Nord-Vest, adica judetelor: Cluj, Bistrita, Satu Mare, Bihor si Maramures.

 

Partenerii de practica ai USAMV sunt urmatorii:

Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Turda

S.C. Napolact S.A.
S.C. COSM FAN S.R.L.
S.C. PANEMAR S.R.L.
S.C. COMPANIA DE APA SOMEs S.A.
Centrul de Cercetari Biologice Gradina Botanica "Vasile Fati" Jibou Ocolul Silvic Valea Ierii
S.C. NeaGarden S.R.L.
S.C. COMGABY MOLN S.R.L.
S.C.MINESA S.A
S.C. Stil Beau Jardin S.R.L.
S.C. ROSICO IMPEX S.R.L.
S.C. EUROBULL S.R.L.
S.C. PISCICOLA S.R.L.
S.C. AMARETO S.R.L.
Colegiul Medicilor Veterinari, filiala  CLUJ NAPOCA
Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor – LSVSA CLUJ
Colegiul Medicilor Veterinari, filiala  MARAMUREs
Colegiul Medicilor Veterinari, filiala  BISTRITA-NASAUD
Colegiul Medicilor Veterinari  BIHOR
Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romanaia, filiala SATU MARE

Pentru mai multe detalii intra AICI.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook