Studenții clujeni nemulțumiți că nu au reduceri la RATUC pe vară. Ce răspunde Primăria



Un tânăr student din Cluj și-a exprimat nemulțumirea asupra faptului că studenții, în afară de cei de la UBB și Academia de Muzică, nu pot beneficia de reducerile pentru abonamentele la RATUC pe toată perioada verii, în condițiile în care unii dintre ei locuiesc sau lucrează în Cluj-Napoca.


Doresc să semnalez redacției Știri de Cluj o situație care mi se pare inacceptabilă într-un oraș care va fi capitala europeană a tineretului în 2015 și care este unul din cele mai mari centre universitare din țară.

Începând din 15 iulie și până pe 15 septembrie, deci pe toată perioada verii, studenții clujeni nu mai beneficiază de nici un fel de gratuitate sau reducere la transportul în comun cu mijloacele RATUC. Doar studenții Universității Babeș-Bolyai și cei ai Academiei de Muzică mai pot profita de statutul de student peste vară.

Având în vedere că sunt studenți care locuiesc în Cluj-Napoca sau care lucrează/fac practică aici pe perioada verii, nu e normal ca prețul unui abonament pe 2 linii să fie de 84 de lei, față de 12 lei cât costă un abonament pe 2 linii pentru un student bugetar de la Universitate Tehnică în mod obișnuit. Îmi vine greu a crede că nu sunt fonduri pentru a acorda măcar o reducere la transportul în comun tuturor studențiilor, având în vedere că acest lucru a fost posibil pentru două dintre universități”, ne-a scris Tudor C.


Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat că de la bugetul local este finanțat 50% din abonamentul gratuit al studenților, iar restul de 50% este contribuția universităților clujene. ”Nu toate universitățile sunt de acord să asigure acești bani și pe durata vacanței de vară. Noi ne respectăm obligația și asigurăm banii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Primăria Cluj-Napoca şi RATUC anunţă că sistarea eliberării abonamentelor subvenţionate pentru studenţi (cu excepţia Universităţii „Babeş-Bolyai” şi Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”) nu s-a facut din iniţiativa RATUC Cluj-Napoca sau a Primăriei, ci a avut loc la solicitărea Universităţilor, din lipsă de fonduri”, precizează reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook