Studenti si avocati britanici construiesc o casa in Dej pentru o tanara cu handicap locomotor


Un grup de 40 de avocati si studenti din Marea Britanie lucreaza timp de patru zile la Dej pentru construirea unei case prin programul Habitat pentru Umanitate. In locuinta se va muta o tanara cu handicap locomotor si familia ei.

Britanicii au inceput lucrul in 9 august si vor sta la Dej pana in data de 13 si vor face in proiectul "Casa pe pamant din Dej" 1.150 de ore de munca voluntara.

Cei 40 de britanici sunt studenti sau tineri avocati din Manchester, Leeds sau Londra de la compania Addleshaw Goddard, una dintre cele mai mari companii de avocatura din Marea Britanie.

"Cei 40 de studenti sau tineri avocati au varste cuprinse intre 22 si 37 de ani si majoritatea sunt pentru prima data pe un santier. In cele patru zile efective de lucru, echipa va finaliza acoperisul si lucrarile de izolare si finisare interioara si exterioara la locuinta Habitat", a declarat Andrei Szanto, director executiv Habitat pentru Umanitate Cluj..

Echipa Addleshaw Goddard va finaliza locuinta familiei Bote si vineri, 13 august, va inaugura casa impreuna cu beneficiarii.


O drama de 20 de ani, aproape de final

 

Sufletul proiectului este Corina Bote, in varsta de 35 de ani, care a suferit in urma cu 20 de ani un accident de tren si este imobilizata intr-un scaun cu rotile. Femeia nu are o locuinta proprie si locuieste intr-un apartament la etajul doi, impreuna cu sotul ei, Gabriel, in varsta de 40 ani, dar si cu alte patru rude.

Familia Bote a fost selectata la inceputul anului in programul Habitat for Humanity si va avea o viata schimbata.

"Multumim tuturor celor care ne ajuta sa avem propriul nostru camin. Am inceput din nou, dupa foarte mult timp, sa cred ca Dumnezeu nu a uitat de noi, iar viata noastra va avea un alt sens", a declarat emotionata Corina Bote.

Tanara mai are un motiv pentru care sa lupte, dupa ce in urma cu trei luni a venit pe lume David, primul ei copil.

Lucrul la casa a inceput in luna martie de o echipa de 12 tineri studenti de la AIESEC, o echipa de cinci femei din cadrul fundatiei Women Solidarity si o echipa de 20 de angajati ai companiei Europharm Distributie.

Comentarii Facebook