Student TAXI face LEGEA la Aeroportul Cluj. Prețul e mai mare și BLOCHEAZĂ standul de taximetre - FOTO

 

Taximetriștii de la Student Taxi fac legea la Aeroportul Cluj, tarifele mai mari decât concurența făcându-i să fie evitați.

 

Situația este total neplăcută pentru pasagerii care ies din terminal. Tarifele practicate de cei de la Student Taxi sunt 1,99 lei în timpul zilei și 3 lei în timpul nopții, față de 1,79 lei/km în timpul zilei și 1,99 lei pe kilometru în timpul nopții folosite de celelalte firme.

 

În fața terminalului, taximetrele sunt amplasate pe o bandă special delimitată, iar pasagerii care ies sunt obligați să ia prima mașină din linie. ”Pasagerii sunt foarte nemulțumiți pentru că nu pot alege singuri ce taximetru să ia, mai ales că sunt tarife diferite. Noi avem în timpul zilei cu 2 lei mai puțin, dar oamenii nu au de ales”, ne-a spus un taximetrist de la o firmă concurentă.

 

O astfel de situație s-a petrecut miercuri seara, în jurul orei 20.00. Un grup de pasageri a stat circa 20 de minute într-un taximetru blocat în șirul de mașini, pentru că un taximetrist de la Student Taxi a refuzat să își mute mașina. ”Nu pot să plec. Trebuie să urce la mine în taximetru. Nu mă mut”, a spus șoferul de la Student Taxi.

 

La întreaga scenă a fost martor un polițist de la Poliția Transporturi, Ioan Miron. Întrebat de ce nu intervine în acest caz, acesta a spus că: ”Nu am cum să intervin. Regulile sunt reguli”.

 

Pasagerii au fost nevoiți să cheme un alt taximetru și să plece de la Aeroport. Între timp, polițistul a intrat în dialog, liniștit, cu taximetriștii de la Student Taxi.

 

Eu nici nu mai vin la Aeroport pentru a prelua clienți, numai dacă este vorba despre o comandă. Cei de la Student Taxi sunt numai la Aeroportul Cluj și la Polus Center”, ne-a mai spus taximetristul.

 

Tarifele practicate de Student Taxi sunt în concordanță cu prevederile Consiliului Local, atingând limita maximă. 

 

Știri de Cluj a mai scris despre această firmă că practică prețuri ”umflate”, iar administratorul firmei a precizat că: ”Eu funcționez perfect legal. Tariful nostru este de 1.99 lei pe timp de zi și de 2.99 pe timp de noapte, conform hotărârii Consiliului Local Cluj-Napoca. Acuzațiile că am merge cu 3 lei pe timpul zilei sunt minciuni. La fel, sunt minciuni si acuzațiile că nimeni nu răspunde la telefon. Numerele noastre sunt 0264 444.111, 0742.87.06.08 și 0746.33.81.53 și se răspunde la ele. De asemenea, dispeceratul funcționează, dar nu este vina noastră că nu avem așa multe comenzi telefonice, fiind la început și având un tarif mai mare față de celelalte firme din Cluj, care țin monopolul pe preț”, a spus Emilia Tecari.

 

Ce a pățit un blogger când a luat taxiul de la Aeroportul Cluj. Tariful l-a făcut să exclame: ”Cum adică?”

Comentarii Facebook