STOP traficului auto si constructiilor pe malul lacului Gheorgheni - campanie sociala


Activistii GAS au initiat o campanie prin care cer autoritatilor sa spuna STOP traficului auto si constructiilor pe malul lacului din Ghergheni.

"Unde erau inainte spatii de promenada, gasim acum masini si trafic. Unde erau inainte barci, hidrobiciclete si apa limpede, gasim acum carucioare pentru cumparaturi si apa tulbure. Dar e timpul sa ne reclamam dreptul la oras, sa cream spatii si bunuri comune, de care sa se bucure cat mai multi cetateni.

Spune STOP traficului auto pe malul lacului Gheorgheni, vineri, 11 mai, ora 13.00! Spune STOP constructiilor preconizate pe malul lacului, care vor sufoca accesul pietonal inspre lacurile din Gheorgheni!

Alatura-te celor 150 de elevi si profesori de la scoala Elf, care organizeaza un picnic pe malul lacului, la ponton, o expozitie de desene pe asfalt si o lansare de zmeie", se arata intr-un comunicat al Grupului pentru Actiune Sociala (GAS).

"Lacul ascunde o multime de amintiri placute, atat pentru adultii din oras, cat si, intr-o buna zi, pentru noi.  Tuturor ne e dor de plimbarile pe care le faceam in jurul lacului neavand grija masinilor din jurul nostru. Consideram ca si noi, cei mici, meritam sa ne bucuram si sa ingrijim acest lac, la fel cum o faceau parintii nostri cand erau copii", au spus Inesa Schmidt si Giorgia Cocis, clasa a VII-a, scoala Elf

"Ceea ar trebui sa fie un spatiu de relaxare acum este o zona de trafic auto pe 2 benzi fara trotuar! Eu am fost un norocos. Am fost printre ultimii parinti care si-au plimbat copilul cu caruciorul in jurul lacului Gheorgheni ascultand pasarele si voci inocente de copii si indragostiti. intre timp, lumea s-a schimbat. Copiii pot fi adusi repede la mall-ul de langa lac si "distrati" de altii in mod profesionist, iar tu nu trebuie decat sa platesti pentru asta. Poate am facut si eu asa. Eu si familia mea ne-am hotarat sa nu mai stam deoparte: dorim sa spunem STOP traficului auto pe malul lacului Gheorgheni! Tu ce crezi despre asta?", a adaugat si Adrian Costina, parintele unui elev la scoala Elf

"Dinspre societatea civila au fost lansate petitii si scrisori deschise semnate de sute de cetateni si de o duzina de asociatii cu privire la amenajarea lacurilor ca zona de loisir. E timpul ca autoritatile sa asculte cererile clujenilor!", a precizat Adi Dohotaru, activist civic GAS

Evenimentul este sustinut de scoala Elf, Grupul pentru Actiune Sociala (GAS), Clujul Civic, Proiect Protokoll, Tinerii Maniosi, Fundatia ExtraArt, Fundatia AltArt.

Comentarii Facebook