Marti 19 Octombrie

Statuia lui Matei Corvin este lăsată în paragină intenționat? Ce cred clujenii - FOTO


Grupul statuar Matei Corvin nu este îngrijit și întreținut în funcție de importanța pe care o are.

La capitolul estetica urbana România sta extrem de prost. Capacitatea de a implementa și a realiza practic ceva frumos pentru scopul de a avea un ambient relaxant si placut, este infinitezimal. Autoritățile locale sunt cam paralele cu acest concept. Nu sunt în stare să intretina nici ceea ce avem. Chiar în Cluj, în "buricul targului" la statuia lui Matei Corvin (un simbol al orașului și un obiectiv turistic) spațiul verde din împrejur arată oribil. De ani de zile aceeași configurație: tufișul segmentat și tuns în valuri, iarba lipsa, reflector în tufiș, pietre periferice crapate, bălți,..., s.a.m.d. Cam atat despre grija pentru detalii fine”, a descris situația un clujean, pe grupul Clujul Civic.

Singurul statuie din Cluj, monument UNESCO, este lăsată în paragină. Cei care ar trebui să întrețină spațiul verde îl neglijează voit. Oare de ce? S-au pus flori în zone care chiar nu era nevoie. Vrem nu vrem acest ansamblu sculptural este simbolul orașului. De ce este permis copiilor și unor tâmpiți să se suie pe statuie și sa facă poze. Dacă spațiul verde din jur ar fi îngrijit frumos, poate oamenii nu ar îndrăzni sa se mai urce pe statuie”, a mai adăugat cineva.

Aprecierile sunt confirmate de realitate. Oamenii se urcă liber pe această statuie, iar zona verde este neîngrijită. În trecut, au fost multe cazuri în care oamenii au urcat până în vârful statuii. Din fericire, astfel de incidente sunt rare acum.

Comentarii Facebook