Stai în Florești? Cât cheltui lunar pe benzină / motorină? Soluția ar fi mutarea în Cluj-Napoca

 

Floreștenii care optează să meargă la locul de muncă folsind mașina personală cheltuie foarte mulți bani pe carburanți în fiecare lună. Aceștia au fost întrebați cât cheltuie și au răspuns.

 

Am o curiozitate...cat cheltuiți lunar pentru carburanți dacă va deplasați zilnic spre Cluj și înapoi spre Florești, cu mașina ???”, i-a întrebat Ramona, pe Facebook.

 

Răspunsurile au fost variate, dar sincere:

 

Cristina T.: ”Am lucrat la Polus si băgam de 400-500 de lei cu tot cu drumurile suplimentare prin cluj,care erau destul de dese”.

 

Lador G.: ”Teilor - Iulius Mall 5 ori pe sapt 200 lei (polo 1.4 diesel) - 500 focus 1.4 benzina”.

 

Horatiu P.: ”Plecati ma astia cu 200 de lei, e vorba de pe luna, nu pe saptamana sau la 2 saptamani :)” - G. Marius : ”10 km dus+ 10 intors x 22 zile x consum de 6 % x 5,2 litru motorina....Fa un calcul”

 

Ramona P.: ”Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri...și eu cheltuiesc in jur de 500 și mi făceam un calcul. Mai bine acei 500 ii adaug la chirie și mi iau un apartament în Mănăștur pe undeva și mai economisesc timp, in sensul că nu pierd timp in trafic sa ajung acasă”.

 

P. Flaviu: ”Is doua probleme in opinia mea: 1. Statul trebuie sa dezvolte infrastructura, sa aiba viziune, sa dezvolte transportul in comun.... 2. Cum sa-i zic la vecinu sa mearga azi cu autobuzu ca sa nu stau eu in trafic cu masina :)) fiecare florestean/clujean, ar trebui sa convinga un vecin sa ia autobuzu.Dar nu ar fi destule autobuze...(a se vedea problema 1)”

 

Anca D.: ”Eu am stat 10 ani prin chirii in manastur. Una mai bomba ca alta si toate scumpe. Da, poate fac cu 30 min in plus in fiecare zi cand ma intorc acasa dar macar stau intr-un apartament decent, am spatiu si ma simt "acasa". Sa nu mai zic ca platesc rata jumatate cat ar costa o chirie in Manastur. In plus, daca aveti masina cu siguranta tot veti alimenta in fiecare luna, poate nu 500 lei dar cel putin jumatate”.

 

Andrei M.: ”Personal nu as prefera un apartament in Cluj decat unul in Floresti. Gen, aici am apartament de 115mp cu 3 camere si living (deci 4 camere ar veni) + garaj. Decat sa stau in cutiile de chibrite din Cluj si sa ma cert cu vecinii pentru parcare sau alte probleme... Sa nu uitam si de faptul ca nu toata lumea are norocul sa lucreze langa casa. Deci si in din Manastur trebuie sa pleci la lucru. Acum, cu masina sau autobuzul, aglomeratia este aceeasi. Mai scapi putin daca prinzi portiuni cu benzi dedicate in cazul RATUC-ului. Pe apartament am platit 47500e. In Cluj, chiar si Manastur, la 60k iti iei cutii de chibrite, deci nu cred ca e vorba doar de-o diferenta de 400-500ron/luna pentru acelasi confort”.

 

Traficul este o problemă în toată zona metropolitană a Clujului, dar și în cartierele orașului. Spre exemplu, dimineața, un drum de pe strada Constantin Brâncuși spre Piața Cipariu durează minim 15 minute. Străzile Horea, Dorobanților, B-dul 21 Decembrie sunt blocate zi de zi de mii de mașini.

 

Soluția este folosirea transportului în comun.

Comentarii Facebook