Vineri 7 Mai

STAGIU MILITAR pentru liceenii și studenții din Cluj-Napoca - PROIECT

 

Ministrul Apărării a spus că susține introducerea unui stagiu militar voluntar pentru liceeni şi studenţi.

 

Prezent la Cluj-Napoca, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a afirmat că proiectul privitor la introducerea stagiului de pregătire militară voluntară pentru liceenii şi studenţii din Cluj-Napoca, propus de către comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, este bun.

 

Chiar în drum spre Cluj am avut o discuţie pe această temă cu domnul general Ciucă despre această idee pe care cu toţii o găsim foarte bună. Este o formulă de antrenare cu titlu voluntar a celor interesaţi de o perioadă de instruire militară. Este un element de bun augur pentru constituirea rezervei voluntare şi un element de interfaţare cu societatea. Am dori să facem asta în toată ţara”, a declarat Mihnea Motoc.

 

Comandatul Diviziei 4 Infanterie Gemina, generalul maior Ioan Manci, a afirmat că totul ar fi pe bază de voluntariat. Deja a fost constituit un grup de lucru care pregăteşte un proiect pilot de pregătire militară a liceenilor şi studenţilor, pe bază de voluntariat. Atât fetele, cât și băieții vor putea participa la pregătire militară în unitățile clujene, cu program de la ora 05.30 la ora 22.00. Tinerii îşi vor însuşi atât noţiuni organizatorice cum ar fi curăţenia în dormitoare sau cantine, a afirmat Manci, cât şi noţiuni de tehnică militară.

 

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la manifestările dedicate împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Diviziei 4 Infanterie Gemina, în 1916.

Comentarii Facebook