Miercuri 17 Aprilie

Sportivii clujeni au venit acasă cu rezultate remarcabile de la Jocurilor Paralimpice de la Londra

 

Echipa de înot „HOPE” a Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napocaeste prima echipă de înot pentru persoane cu deficienţe de vedere care reprezintă România la Jocurile Paralimpice.

Sportivii au participat în perioada 29 august – 9 septembrie 2012 la Jocurile Paralimpice de la Londra, Marea Britanie.

Ediţia din acest an a Jocurilor Paralimpice a reprezentat o competiţie de anvergură care a reunit cei mai buni sportivi cu dizabilităţi din lume. Lotul paralimpic al României a fost format din 5 sportivi, printre care s-au aflat şi doi elevi ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere din Cluj – Napoca, respectiv fraţii Naomi şi Samuel Ciorap. Din păcate însă, datorită unor probleme medicale, sportivul Samuel Ciorap nu a mai putut face deplasarea la Londra, în final intrând în competiţia paralimpică doar sora sa în vârstă de 16 ani. În cadrul acestei competiţii, eleva clujeancă a participat la trei probe, respectiv 50 de metri şi 100 de metri craul şi 100 de metri brass, ea fiind una din cele mai tinere sportive din competiţie. În pofida faptului că Naomi Ciorap nu a reuşit să se califice în finală, prestaţia acesteia a fost apreciată de specialişti ca fiind una excepţională, fapt care, alături de rezultatele obţinute până acum, îi oferă tinerei sportive un viitor promiţător atât în plan personal cât şi pentru întreg sportul paralimpic românesc.

Calificarea în sine la Jocurile Paralimpice a acestor doi elevi clujeni reprezintă o performanţă excepţională a sportului clujean, performanţă care vine în completarea rezultatelor deosebite obţinute de ceilalţi sportivi clujeni la ediţia JO din acest an. Aceşti copii curajoşi au demonstrat, odată în plus, că atunci când există voinţă nimic nu poate sta în calea performanţelor şi că ei reprezintă modele demne de urmat inclusiv de către adulţi. Îi felicit atât pe cei doi tineri sportivi clujeni cât şi echipa care le-a pus în valoare calităţile şi le-a facilitat performanţa, urmând ca în prima şedinţă de consiliu judeţean să propun premierea acestor copii care reprezintă mai mult decât onorabil judeţul nostru în competiţiile sportive în care sunt angrenaţi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Reamintim în acest context faptul că, pe parcursul ultimilor ani, echipa de înotători ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj a mai participat la o serie de concursuri de înot similare, obţinând performanţe absolut remarcabile. Astfel, începând din anul 2009 şi până în acest moment, tinerii sportivi clujeni au reuşit să obţină aproximativ 125 de medalii în cadrul competiţiilor sportive la care au participat în ţări precum Ungaria, Cehia, Turcia, Slovacia, Germania, Italia, Ţara Galilor şi Marea Britanie.

Comentarii Facebook