Începe Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj

 

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj se află la cea de-a patra ediţie , eveniment ce se va desfăşura în perioada 12 – 21 octombrie la Cluj-Napoca.

Beneficiind de o noua identitate vizuală şi de un concept axat în mod clar pe ideea de comedy-drama, Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj se pregăteşte să ofere publicului şi în acest an filme care îmbină comedia, ironia, satira şi parodia sub conceptul generic de comedy-drama, dar şi întâlniri cu personalităţi ale industriei cinematografice, precum şi numeroase alte evenimente culturale.

35 de ţări participante, 130 de filme, mare parte dintre acestea înscrise în competiţiile de scurt sau lung metraj, dar şi în secţiunea specială dedicată producţiilor realizate de academiile de film, peste 100 de invitaţi din industria filmului românesc şi străin, zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expoziţii, piese de teatru, spectacolestradale). Acestea sunt în cifre numai câteva dintre surprizele pregătite de Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj 2012.

Caşi la ediţiile precedente, două jurii de specialitate, unul pentru filmele de scurt metraj iar celălalt pentru filmele de lung metraj vor acorda premiile festivalului. Şi pentru că vorbim de premii, din cadrul Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj nu va lipsi nici Premiul de Excelenţă acordat unei personalităţi a cinematografiei româneşti.

Pentru că secţiunea specială dedicată studenţilor de la academiile de film s-a bucurat de mult succes la ediţia precedentă, tinerii cineaşti din întreaga lume vor avea ocazia şi în acest an să se întâlnească la Cluj-Napoca, să-şi prezinte producţiile, să schimbe idei cu colegiilor din ţările invitate la festival şi să interacţioneze cu specialiştii din industria cinematografică.

Comentarii Facebook