Spitalul de Copii Cluj a primit o ambulanta de transport pacienti, in urma unei campanii derulate de Fundatia Parinti Clujeni


Spitalul de Copii Cluj a primit sub forma de donatie o ambulanta de transport, in urma campaniei "Zambet de copil- Doneaza pentru Ambulanta Spitalului de Copii Cluj", initiata de Fundatia Parinti Clujeni.

Proiectul a fost demarat in luna iunie, dupa ce s-a stabilit ca una dintre principalele nevoi ale Spitalului de Copii din Cluj este cumpararea unei ambulante. "Autoturismul va transporta micutii pacienti, aflati intr-o stare stabila, in centrele de tratament. In peste 90% dintre cazuri, pacientii se deplaseaza in centrele de tratament fie cu autoturism personal, fie, de cele mai multe ori, utilizand taxiul. Datorita faptului ca Spitalul de Copii este compartimentat in 18 sectii si subsectii, divizate in mai multe spatii, dispersate in intreg orasul, este foarte dificila deplasarea copiilor cu diferite probleme de sanatate, in timp util, in centrele de tratament. Uneori se mobilizeaza o salvare ultraechipata pentru a deplasa un pacient in centrul de tratament, desi o simpla masina de oras ar eficientiza si ar rezolva problema", a declarat Cristina Grigore, reprezentantul Functiei Parinti Clujeni.

Proiectul s-a derulat pe durata a patru luni, in intervalul 3 iunie - 30 septembrie, cand s-a reusit strangerea sumei de 10.000 de euro.

Ambulanta a fost achizitionata in luna octombrie. Totul a fost posibil ca urmare a donatiilor primite de la 367 de clujeni, la care s-au adaugat firmele Banca Transilvania, Active Power Solutions, Adelphia, KL Software, Compexit Trading, Iquest, PMA, Fast print, City Plaza.

Comentarii Facebook