Spitalul de Copii Cluj a explicat de ce a refuzat oferta de renovare făcută de fundația lui Codin Maticiuc


Conducerea Spitalului de Copii a răspuns întrebărilor Știri de Cluj, pe marginea acuzațiilor lansate de actorul și influencerul Codin Maticiuc, privind oferta refuzată de renovare a spitalului.

Spitalul de Copii din Cluj nu are nevoie de investiții, susține cei din conducere. 

Inițial a fost solicitată finanțare către Fundaţia Metropolis pentru lucrări curente, respectiv: zugrăvire, mici reparații în diverse încăperi, înlocuirea unor porțiuni de tarchet, etc. 

Fundația și-a oferit disponibilitatea, dar pe parcursul corespondenței dintre părți, doar pentru analizarea solicitării noastre s-au cerut documente pe care nu le dețineam la momentul respectiv. Întrucât reparațiile pe care le-am solicitat fundației sunt lucrări minore, s-a stabilit realizarea acestora în regie proprie. Prin urmare, nu au mai fost necesare alte sponsorizări cu această destinație. 

Din aceste motive, spitalul a considerat că fondurile fundației pot fi folosite mult mai eficient în alte scopuri. 

Din punctul nostru de vedere a fost o neînţelegere și regretăm disconfortul produs Fundației Metropolis”, precizează conducerea Spitalului de Copii Cluj. 

Managerul unității sanitare a explicat apoi ce investiții s-au făcut în ultimii patru ani. 

Din Raportul de Activitate al şefului de secție al Clinicii Pediatrie III, pentru anul 2021, se confirmă efectuarea următoarelor lucrări, în valoare de 174 mii lei: 

- zugrăvirea Serviciului de Primire Pacienţi 

- schimbarea acoperișului Pavilionului 2 

- renovarea exterioară a celor două pavilioane 

- repararea gardurilor și înlocuirea porţii mari, de acces auto 

- înlocuirea tuturor geamurilor din lemn cu geamuri termopane 

- amenajarea sălii de dezinfecție și sterilizare endoscoape în spaţiu cu aerisire natural. 

În anul 2020 s-au efectuat lucrări în valoare de 462 mii lei cuprinzand urmatoarele: 

- lucrări la faţade și tamplărie exterioară, acoperiș, pavilion C1 si C2

- reparații casa scării și grupuri sanitare pavilion C2

- reparații gard și arhivă. 

Tot la Clinica Pediatrie III, în anul 2019 s-au efectuat lucrări de reparații curente în valoare de 89 mii lei, cu sursa de finantare de la Consiliul Judetean, Consliul Local şi surse proprii. 

În anul 2018 Clinica Pediatrie III a fost sponsorizată de către ASOCIAŢIA BEARD BROTHERS, cu lucrări de reparatii curente, etaj corp C1 în valoare de 72 mii lei. 

Analizând chestionarele de satisfactie ale pacienţilor internati în aceasta clinică în anul 2021, s-a constat că gradul de satisfacție a fost de 96%, un procent peste media spitalului de 95%”,spune managerul spitalului. 

Ce donații și sponsorizări a primit Spitalul de Copii Cluj în ultimii 3 ani

În anul 2021, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, a beneficiat de sponsorizări în lei în valoare totală de 118 mii lei și în sponsorizări în bunuri, în valoare totală de 1851 mii lei. 

În anul 2020, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, a beneficiat de sponsorizări în lei în valoare totală de 73 mii lei și în sponsorizări în bunuri, în valoare totală de 3054 mii lei. 

În anul 2019, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a beneficiat de sponsorizări în lei în valoare totală de 28 mii lei și în sponsorizări în bunuri, în valoare totală de 554 mii lei.

Codin Maticiuc a vrut să renoveze Spitalul de Copii din Cluj, dar a fost refuzat de director. Motivul e HALUCINANT! Ne merităm soarta

A contactat Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj, pe domnul manager Cornel Aldea spunând ca le stăm la dispoziție cu orice, orice nevoie. După câteva mailuri conducerea spitalului nu a mai răspuns. Am refuzat să cred și am solicitat numărul managerului și i-am scris pe wapp. Mi-am luat un mega seen.

Într-un final apoteotic directorul fundației Metropolis a dat de manager care i-a spus telefonic că nu-și dorește să ne implicam în renovare pentru că nu vrea să "ne facem reclama" cu acest lucru. Desigur transparența de "before and after" și faptul ca postez exact ce am făcut și cât a costat nu este pentru oricine. Domnul manager Aldea a spus că poate renova spitalul cu firme care nu îi cer sa filmeze acest "before and after" care la noi e obligatoriu ca să arătăm unde merg banii donatorilor”, a declarat Codin Maticiuc.

Zilele trecute, un tătic a explicat prin ce experiență a trecut la Spitalul de Copii din Cluj

Clujenii sunt tot mai nemulțumiți de serviciile prestate în cadrul spitalelor clujene. Într-un „oraș de cinci stele”, părinții vor să aibă parte măcar de strictul necesar când ajung cu micuții lor la spital, apă caldă și o atitudine corespunzătoare din partea medicilor. Un tânăr tată acuză că a trebuit să-și spele copilul de nici 2 ani cu furtunul și cu apă rece pe parcursul internării micuțului în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj. Bărbatul povestește pentru o publicație că s-a simțit șocat și a plâns din cauza condițiilor.

Într-o noapte, după un episod de vomă și diaree, bărbatul și-a dus băiețelul la baie ca să-l spele. Într-o încăpere cu un „spațiu meschin” în care erau înghesuite toaleta, chiuveta și o baterie de duș, clujeanul a fost nevoit să-și întindă copilul direct pe gresie și să încerce să-i facă igiena cu ajutorul furtunului de duș căruia îi lipsea „para” de la capăt, scrie Libertatea. Citiți AICI mai departe.

Comentarii Facebook