Spectacol caritabil la Cluj pentru doua gemene de opt ani, diagnosticate cu autism

Organizatorii isi propun sa stranga fonduri pentru ca cele doua fete sa isi poata continua tratamentul inceput la Asociatia Autism Transilvania.

 

Spectacolul caritabil va avea loc joi, 4 noiembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultura a Studentilor, fiind organizat de Asociatia Autism Transilvania si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj. Spectacolul face parte din a opta editie a Festivalului concurs national de voci barbatesti "Ion Cristoreanu", care ii are ca invitati speciali pe Cristian Pomohaci, Traian Ilea, Cornel Borza si Ovidiu Purdea Somes, acompaniati de orchestra "Cununa Transilvana".

 

Clujenii care doresc sa participe la concert pot primi o invitatie de doua persoane pentru o donatie de zece lei, care se poate face la sediul AAT de pe strada Vasile Alecsandri nr. 3-5, zilnic, intre orele 10.00 si 18.00. Donatii se pot face si cu ocazia concertului, in urnele amenajate in holul Casei de Cultura a Studentilor.

 

"Am sustinut intotdeauna, dupa posibilitatile noastre, actiunile caritabile. Ne bucuram sa putem sprijini prin intermediul acestui concert doua fetite care merita o noua sansa. Asteptam la concert cat mai multi clujeni iubitori ai folclorului autentic si carora le pasa de semenii lor", a declarat Tiberiu Groza, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj.

 

Antonia si Georgia au 8 ani, sunt surori gemene si au fost diagnosticate cu tulburari din spectrul autist. Amandoua fac terapie prin intermediul Asociatiei Autism Transilvania. "Recuperarea Antoniei si Georgiei este pe fagasul bun si speram sa putem continua terapia, cu ajutorul clujenilor care vor veni la concert. Din pacate, in Romania costul terapiei este suportat integral de parinti, care sunt nevoiti sa faca eforturi majore pentru recuperarea copiilor, iar costurile cresc in functie de numarul de ore de recuperare de care are nevoie fiecare copil", a explicat Milena Pruna, presedintele Asociatiei Autism Transilvania.

 

"E teribil de dificil sa te simti mai tot timpul infricosat ca nu vei mai putea face rost de bani si prin urmare se vor reduce orele de terapie. Pana acum ne-am descurcat si nadajduiesc ca va fi si in continuare la fel. Ce sa mai spun despre noi? Pe scurt: copii care isi gasesc greu un loc printre ceilalti, parinti care si-au pierdut propria identitate, devenind parinti-problema de copii autisti, fara viata personala, fara timp suficient pentru proprii copii si propria gospodarie. O goană continua, rasplatita de inocenta acestor minunati copii autisti, de cate un zambet care din partea lor nu poate fi decat sincer, de o noua notiune achizitionata, de o propozitie corecta, de un "imbratiseaza-ma!" care nu are egal", povesteste Izabela Baciu, mama celor doua fetite.

Comentarii Facebook