Spărgător de bancomate, prins de polițiști. Acționa în Cluj, București și alte două județe


Un bărbat care ar fi fost implicat în mai multe furturi de bani din bancomate, în București, Cluj, Iași și Constanța, a fost prins de polițiștii de invetigații criminale.

La data de 12 mai a.c., polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General ala Poliției Române, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul I.P.J. Iași, au efectuat o percheziție la locuinţa unui bărbat bănuit de implicare în mai multe fapte de furt de bani din bancomate”, informează IGPR.

Potrivit IGPR, în luna iunie 2015, polițiștii Direcţiei de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la distrugerea mai multor bancomate și sustragerea de numerar din acestea, fapte petrecute pe raza municipiului București. Ulterior, au preluat și conexat cauzele asemănătoare, petrecute în lunile mai și iunie ale anului trecut, în Cluj, Iași și Constanța.

Din anchetă a rezultat că, în perioda 29 mai – 6 iunie 2015, prin utilizarea unor carduri bancare și a unor dispozitive de fraudare a bancomatelor au fost sustrase sume de bani cuprinse între 2.000 de lei și 6.000 de lei din mai multe ATM-uri.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este aproximativ 100.000 de lei.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar la data de 13 mai a.c. a fost prezentat instanței de judecată care a hotărât arestarea preventivă a acestuia sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, tentativă la furt calificat și distrugere.

Comentarii Facebook