Marti 7 Decembrie

Sorin Cîmpeanu: Şcoala începe în data de 5 mai, cu excepţia claselor terminale


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, joi, scenariile în baza cărora elevii vor merge la şcoală, după Paşte.

Cîmpeanu a menţionat că sunt doar două scenarii, departajate de pragul de 1 la mia de locuitori.

Va începe școala din 5 mai, cu excepția claselor terminale. Am reușit să reducem scenariile la două.

Școala începe în data de 5 mai. Sorin Cîmpeanu: Sunt 1.731 de localități în scenariu verde

Școlile aflate în localități unde rata de infectare este sub 1 la mie. Aici, vor merge cu prezență fizică, indiferent de clasă, toţi elevii. Toţi elevii şi toți preșcolarii vor participa fizic la cursuri în cele 1.731 de localități care astăzi sunt în scenariu verde, cu rata de infectare sub 1 la mie. 

Cel de-al doilea scenariu, cu rata de infectare peste 1 la mie, cuprinde 1.450 de localități. În aceste școli vor participa, fizic, la ore, din data de 5 mai, toţi elevii din grădiniţe, elevii din clasele I - IV plus clasa pregătitoare şi, de asemenea, toți elevii din școlile speciale.

Școala începe în data de 5 mai. Elevii cu cerințe speciale participă fizic la cursuri

Este vorba despre elevii cu cerințe educaționale speciale, în număr de 27.750, în 185 de şcoli. Aceștia participă fizic, chiar dacă rata de infectare este mai mare de 1 la mie", a precizat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu: Elevii din anii terminali revin la clase în data de 10 mai

Pentru elevii claselor terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi clasele terminale din învățământul post-liceal şi profesional, aceștia încep școala în data de 10 mai. Acești elevi nu au avut structura de an școlar modificată.
A fost eliminată condiția de înjumătățire a efectivelor pentru școlile din localitățile care nu sunt în scenariu verde, așa că în data de 10 mai revin la școală elevii din anii terminali, indiferent dacă rata de infectare este mai mare sau mai mică de 1 la mie
", a adăugat ministrul Educației.


Comentarii Facebook