Șoferii clujeni și-au pierdut răbdarea pe strada Universității! Au început să circule pe trotuar - VIDEO


Șoferii au ajuns să își piardă răbdarea din cauza lucrărilor interminabile de pe strada Universității și au fost filmați în timp ce circulau pe trotuar.

Un șofer cu camera pe bord a filmat cum oamenii ocoleau pe trotuar mașina de gunoi, care bloca traficul. 

Lucrările pe strada Universității au început luni, 26 septembrie 2022, la pachet cu amenajarea ”urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”.

În prima etapă, se fac lucrări pe trotuarul adiacent numerelor fără soț și în zona de parcare amenajată pe strada Universității, determinând interzicerea completă a parcării, parcările existente urmând să fie desființate.

Circulația pietonilor se va realiza pe culoare pietonale delimitate și asigurate de către executant pe zona lucrărilor și pe trotuarul adiacent numerelor cu soț. Lucrările sunt executate de către SC Astor Com SRL.

Obiectivul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu și strada Iuliu Maniu.

Proiectul prevede pietonalizarea mai multor tronsoane de străzi în aria menționată, pe care accesul pentru mașini să fie deschis doar riveranilor sau în situații de urgență, prioritate având bicicliștii, care vor putea circula la comun cu pietonii, în așa numitul concept de „shared space”.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene este de 48 de milioane de lei - 48.721.315,94 lei (inclusiv TVA pentru categoriile de cheltuieli la care se aplică), adică aproximativ 10 mil. euro. Termenul pentru execuția întregului proiect este de 19 luni de la data demarării lucrărilor.

Comentarii Facebook