Șofer reținut de polițiștii clujeni, după ce a fost tras pe dreapta. Era beat și nu avea permis


Polițiștii clujeni au depistat și reținut, pentru 24 de ore, un șofer care se afla beat la volan și nu avea permis de conducere.

La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 11.50, polițiștii Biroului Rutier Turda au depistat în trafic un tânăr de 29 de ani, din comuna Unirea, județul Alba, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Clujului, din municipiul Turda, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere”, anunță IPJ Cluj.

În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit că bărbatul avea o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea stabilirii alcoolemei. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fapte prevăzute şi pedepsite de  Codul penal.

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore, iar la expirarea acesteia, cel în cauză va fi prezentat magistraţilor Judecătoriei Turda în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

Comentarii Facebook