Marti 26 Septembrie

Șofer din Dej prins în flagrant pe DN1 C, cu peste 16.000 de țigări! Ce au descoperit polițiștii la locuința bărbatului


Duminică, un bărbat din Dej a fost prins în flagrant pe DN1 C de polițiștii clujeni, cu peste 16.000 de țigări în automobilul său. 

Peste 21.000 de țigarete netimbrate, precum și un autoturism folosit la transportarea lor, au fost indisponibilizate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminaliții Economice, în cadrul unei acțiuni flagrante, dar și a două percheziții domiciliare efectuate. În urma probatoriului administrat, un bărbat de 48 de ani a fost reținut pentru 24 de ore.

La data de 19 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminaliții Economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au organizat o acțiune de depistare în flagrant, pe DN1 C, a unui autoturism în interiorul căruia erau transportate țigarete netimbrate.

În urma controlului efectuat, în autovehicul au fost identificate 16.000 de țigarete, care nu aveau aplicat timbrul fiscal.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii au pus în executare două mandate de percheziție în municipiul Dej, atât la locuința bărbatului de 48 de ani, care se afla la volanul autoturismului în momentul opririi, dar și a unui alt bărbat, în vârstă de 44 de ani.

Perchezițiile au condus la identificarea și indisponibilizarea unui număr total de 5.069 de țigarețe.

În baza probatoriului administrat, pe numele bărbatului de 48 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive.

În cauză sunt efectuate în continuare cercetări, sub aspectul infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Vamal.

Activitățile derulate au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Poliției municipiului Dej. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.”, transmite IPJ Cluj.

Foto: Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook