Șofer beat la volan și fără permis, reținut de polițiștii clueni. A cauzat un accident în Mănăștur



Polițiștii clujeni au reținut, joi seară, un conducător auto care se afla la volan sub influența băuturilor alcoolice și având permisul suspendat.

Conform IPJ Cluj, bărbatul, în jurul orei 00:15, conducea autoturismul pe strada Calea Florești din municipiul Cluj-Napoca, direcția comuna Florești- centru. Ajuns la intersecție cu strada Taberei, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autoturismul intrând în scuarul care desparte sensurile de mers și distrugând indicatoarele rutiere.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta se află sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, unde i-a fost prelevate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat ca urmare a săvârşirii altei infracţiuni de conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Șoferul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de cǎtre o persoanǎ care are o îmbibaţie alcoolicǎ de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” și “conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de cǎtre o persoanǎ al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pe o durată de 24 ore şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Cluj.

Comentarii Facebook