SMURD Cluj a ÎMPLINIT 20 de ani. Arafat i-a felicitat: Clujul e un model

 

”Părintele” SMURD, medicul Raed Arafat, a venit sâmbătă, 28 iunie, la Cluj pentru a participa la aniversarea a 20 de ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare. 

 

Ce a făcut Clujul? A devenit un model, ne uităm la el pentru mai multe aspecte în dezvoltarea SMURD, este un termen de referinţă în dezvoltarea SMURD, fiind printre primele judeţe care au îmbrăţişat ideea acestui serviciu şi care au dus-o pentru a ajunge astăzi unde suntem. Aspectele politice au fost lăsate la o parte şi autorităţile locale şi judeţene s-au implicat, împreună, să sprijine SMURD şi au decis să cumpere maşini pentru ca SMURD să meargă mai departe. Am văzut cum o comunitate a făcut o schimbare totală şi să facă o relansare a sistemului şi vedem, astăzi, un SMURD cu mai multe echipaje, cu experienţă foarte mare şi care funcţionează în serviciul omului de rând din judeţul Cluj”, a declarat Raed Arafat.

 

SMURD Cluj a fost înfiinţat la 1 iulie 1994 și a crescut de la 786 de intervenţii în primul an, la 10.024 de intervenţii, în 2013.

 

La eveniment au participat prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, primarul Emil Boc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, Adela Golea, șeful UPU Cluj, și Cristian Ursu, coordonator SMURD Cluj.

Comentarii Facebook