Situația COVID-19 la Cluj: Au apărut 11 noi cazuri în ultimele 24 de ore


La nivel național, până în prezent au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). 

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate, iar 1299 persoane au murit.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 238 noi cazuri de îmbolnăvire, un număr mai mare față de media săptămânii trecute și chiar față de zilele trecute.

În Cluj, în ultima zi au fost depistate 11 cazuri noi de îmbolnăvire, toate din Dej. Persoanele s-au prezentat în cursul zilei de ieri la spital cu simptome specifice, fiind testate și confirmate pozitiv. Cele 11 cazuri nu au legătură unul cu celălalt, iar acum autoritățile desfășoară anchete epidemiologice.

În data de 1 mai, la nivelul municipiului Dej autoritățile au anunțat că se confruntă cu răspândire comunitară, după ce a apărut un focar în cadrul comunității de romi, unde au fost confirmate aproximativ 60 de cazuri.

Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane. 

Epidemiologii sfătuiesc oamenii din Dej să folosească măștile chiar și când ies pe stradă.

Comentarii Facebook