Luni 30 Ianuarie

Sinuciderea solistului Szilard Sziklavari, de la Opera Maghiara Cluj, i-a socat pe colegi


Sinuciderea lui Szilard Sziklavari, solist la Opera Maghiara, i-a socat pe colegi. Directorul sustine ca tanarul solist a primit o locuinta de serviciu si urma sa se casatoreasca in vara.

Szilard a fost vazut ultima data de colegi la finalul reprezentantiei de duminica seara. "Aveam spectacol care s-a terminat in jurul orei 20.00 seara, dupa care a plecat acasa. El a plecat in jurul orei 21.00. Am inteles ca acasa a baut si a stat la calculator.

Din punct de vedere financiar nu statea foarte bine. Castiga 800 - 900 de lei, dar asa au majoritatea colegilor. De aceea Opera a tinut la el si am avut o colaborare amicala si i-am asigurat cazarea. Niciun semn nu arata spre o asemenea intamplare", a explicat Iuliu Szep, directorul Operei Maghiare din Cluj.

Iubita lui Szilard Szileklavari, 31 de ani, l-a gasit injunghiat in inima in baia din propria locuinta, in jurul orei 3.10. Tanarul a fost transportat la Institutul Inimii, unde a fost operat de doua ori, dar a decedat din cauza ranilor suferite.

"Si-a aplicat mai multe lovituri de cutit in zona hemitoracelui stang in baia locuintei. A fost dus la spital si a suferit doua interventii chirurgicale si a decedat luni, in jurul orei 12.10", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Anca Purdea.

Directorul Operei maghiare din Cluj, Iuliu Szep, a declarat ca solistul era un coleg model si chiar a fost rasplatit de institutie cu o locuinta de serviciu. "Ne-a surprins atat de mult acest gest al colegului nostru, incat nu ne putem explica cu nimic acest fapt. Era un coleg foarte echilibrat. Avea o viata care se indrepta spre bine. Isi pregatea in vara aceasta nunta cu logodnica lui. Avea din ce in ce mai multe roluri solistice in cadrul Operei Maghiare. Avea perspectiva. Datorita si acestor realizari artistice deosebite a primit de la Opera Maghiara o locuinta de serviciu. Toata lumea stie cat de mici sunt salariile. Nicicum nu ne putem explica gestul lui", a spus Iuliu Szep.

S-ar parea ca Szilard Sziklavari s-ar fi certat duminica seara cu logodnica lui, care a amenintat ca il paraseste. Pe fondul disperarii, acesta a decis sa isi puna capat zilelor.

Comentarii Facebook