Sinodul Mitropolitan Cluj se intruneste la ora 12.00! VEZI care sunt posibilii candidati


Sinodul Mitropolitan Cluj se intruneste la ora 12.00 si va fi condus de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR). La final vor fi stabilite cele doua nume care vor fi propuse pentru scaunul de Mitropolit al Clujului.

PF Daniel, Patriarhul BOR a ajuns la sediul Mitropoliei Cluj in jurul orei 11.00.

La sedinta de astazi vor fi propuse doua nume, cel mai probabil cele ale episcopului vicar Irineu Bistriteanul si arhiepiscopului Andrei Andreicut.

Primul este sustinut de credinciosii si intelectualii clujeni, care au demarat zilele trecute si o strangere de semnaturi prin care se doreste demonstrarea faptului ca mitropolit al Clujului trebuie sa fie "o persoana care cunoaste problemele locale"

Arhiepiscopului Andrei Andreicut are sustinere in randul clerului din Transilvania si este foarte probabil sa fie al doilea nume care va fi propus astazi pentru scaunul de mitropolit al Clujului.

Marti, 15 martie, la Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Clujului urmeaza sa mai fie propus un nume. In total, aceste 3 candidaturi vor fi completate cu inca una, care va apartine Sfantului Sinod, iar in 18 martie va fi ales viitorul mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. 

Al patrulea candidat ar putea sa fie Arhiepiscopul Ioan Selejan, al Covasnei si Harghitei, un nume puternic vehiculat si care ar fi sustinut chiar de PF Daniel, Patriarhul BOR.

 

Citeste si...

Semnaturi pentru Episcopul Irineu Bistriteanul la scaunul de Mitropolit al Clujului

Patriarhul Daniel: "Sunt 30 de candidati pentru scaunul de Mitropolit al Clujului!" - VIDEO

Comentarii Facebook