Sindicatul Sanitas Cluj: "Pleaca medicii specialisti la munca in Europa! De unde vom lua medici din Africa si China?"


Liderul Sindicatului Sanitas Cluj, Stefan Roman, a anuntat ca au inceput sa plece la munca in spitalele din Europa si medicii specialisti cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani.

"Au inceput sa plece cei mai in varsta. Medici cu o calificare exceptionala si este un alt semnal de alarma. Pana acum plecau tinerii erau cei care alegeau sa plece la munca in spitalele din Italia, Franta si Anglia, dar acum si medicii specialisti sunt ademeniti cu salarii foarte bune, fata de cele reduse deja cu peste 25% din Romania", a declarat pentru Stiri de Cluj Stefan Roman. presedintele Sanitas Cluj.

Sindicalistii au adresat si o intrebare Guvernului: "Daca pleaca medicii cu experienta la munca in strainatate, noi de unde vom lua altii, din Africa si China?".

Stefan Roman a mai afirmat ca in judetul Cluj exista un deficit de 2.000 de angajati in spitale: medici si asistenti. "Guvernul a deblocat 140 de posturi pentru judetul Cluj adica mai putin de 10% fata de necesar. Oamenii nu numai ca au salariile reduse, dar trebuie sa si lucreze peste program pentru ca sunt mai putini oameni in spitale", a mai spus Stefan Roman.

Comentarii Facebook