Sindicalistii din invatamant acuza Inspectoratul Scolar Cluj ca intimideaza cadrele didactice

Sindicatul Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean (SLIPC) acuza Inspectoratul Judetean Scolar (ISJ) ca recurge la intimidarea cadrelor didactice pentru ca acestea sa nu intre in greva in data de 31 mai.

 

Liderii SLIPC sustin ca ISJ a trimis o adresa conducerilor tuturor scolilor din judet, prin care cere directorilor sa raporteze numarul cadrelor care vor participa la cursuri. "Este o noua incercare de intimidare a profesorilor sa nu intre in greva generala in data de 31 mai", a declarat pentru Stiri de Cluj Lucia Cojocaru, presedintele SLIPC.

 

"Face apel la toate cadrele didactice sa-si desfasoare, in continuare, activitatea didactica, pana la sfarsitul anului scolar, sa incheie situatiile scolare ale elevilor si sa participe la organizarea si desfasurarea examenelor nationale", se arata in adresa trimisa de Inspectorat directoruilor de scoli.

 

Inspectoratul a cerut detalii despre numarul profesorilor care refuza sa participe la greva si despre masura in care aceste actiuni pot perturba proba de limba engleza a examenului de Bacalaureat, care este programata pentru 31 mai.

 

Potrivit datelor centralizate de ISJ Cluj, 80 la suta dintre membrii de sindicat au semnat pentru declansarea grevei generale in data de 31 mai.

Comentarii Facebook