Simion Muresan, milionarul de la Electrogrup, a fost intrebat la DNA daca este prieten cu Sorin Apostu


Simion Muresan, patronul Electrogup si unul dintre cei mai bogati clujeni, a fost intrebat la DNA Cluj daca este prieten cu primarul Sorin Apostu.

Reprezentantii companiei clujene au facut unele referire la audierea lui Simion Muresan la DNA Cluj, precizand ca licitatia castigata de firma pentru montarea camerelor de supraveghere in Cluj-Napoca nu face obiectul unei achnete penale.

"In ceea ce priveste contractul 'Servicii de transmisii de date la dispeceratul de monitorizare de la sediul Primariei Municipiului Cluj-Napoca', acesta are ca obiect inchirierea retelei de transmisii care cuprinde camerele de supraveghere urbana, reprezentand o investitie proprie a Electrogrup SA. Atribuirea contractului de achizitii publice s-a realizat in urma unei licitatii publice deschise, organizate in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.34/2006. in urma evaluarii ofertelor depuse, cu verificarea eligibilitatii acestora si a concordantei cu prevederile caietului de sarcini, oferta Electrogrup SA a fost declarata castigatoare.

Mentionam ca acesta este singurul contract incheiat intre Electrogrup SA si Primaria Municipiului Cluj-Napoca. Investitia Electrogrup intr-o retea de supraveghere urbana este parte a proiectelor de investitii si constructii in domeniul telecomunicatiilor pe care Electrogrup le deruleaza de 1 5 ani in Romania. Electrogrup dezvolta proiecte de constructii retele la nivel national, contractul derulat cu Primaria Municipiului Cluj reprezentand mai putin de 0.01% din afacerea companiei", se arata intr-un comunicat Electrogrup.

Simion Muresan nu a fost pus sub invinuire, fiind eliberat in cursul serii de miercuri, la finalul audierilor. "In ce priveste prezenta la sediul DNA a domnului Simion Muresan, din data de 9 noiembrie, mentionam ca declaratiile solicitate domnului Muresan de catre DNA au vizat furnizarea unor clarificari in ceea ce priveste relatia de prietenie intre familia sa si familia domnului Sorin Apostu. In cursul serii de ieri (n.red. miercuri, 9 noiembrie), dupa audiere, domnul Simion Muresan a parasit sediul DNA. Nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa. Nicio alta persoana din cadrul Electrogrup SA nu a fost invitata la sediul DNA", se mai arata in documentul citat.

Reprezentantii Electrogrup SA au mai precizat ca niciun reprezentant a societatii nu "are nicio calitate in dosarul penal aflat in instrumentarea DNA - Serviciul Teritorial Cluj. In cursul zilei de azi, nu a mai fost solicitata prezenta domnului Simion Muresan la DNA".

Comentarii Facebook