Silvia Sbârciu, noul director al Filarmonicii de Stat Transilvania


Silvia Sbârciu este noul director al Filarmonicii de Stat Transilvania, urmând să ocupe funcția din 1 august. 

Silvia Sbârciu este, ca formare artistică, pianistă. A absolvit Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță”, iar apoi la Academia de Muzică ”Gh. Dima”, ulterior studiind la binecunoscuta instituție de învățământ superior muzical  - Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst din Mannheim (Germania).

Pe cartea de vizită a pianistei se găsesc festivaluri importante la care a fost invitată atât ca solist, cât și ca partener cameral, fiind adesea membră în juriul unor competiții naționale și internaționale. 

Pe lângă bogata activitate solistică desfășurată alături de orchestrele filarmonicilor din Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș, Ploiești, Brașov etc., sub bagheta dirijorală a lui Mihail Agafita, Ilarion Ionescu Galati, Paul Mann, Aurelio Canonici, Jozsef Horvath, Florentin Mihăescu, Janko Zsolt, Theo Wolters și alții, cât și în recitaluri solo și concerte susținute în România, Germania, Franța, Suedia, SUA etc., Silvia Sbârciu s-a impus și ca un partener cameral avizat, aplecându-se cu un pasionat interes asupra relației text literar/text muzical din duo-ul voce-pian. 

Este președinta Societății Române Mozart și membră a Forumului European de Lied, alături de nume importante ale genului. În prezent, este conferențiar universitar și își desfășoară activitatea didactică la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj Napoca, anunță Filarmonica de Stat Transilvania, pe contul de Facebook.

Comentarii Facebook