Sfatul fostului agent Sergiu Todea, UMILIT de foștii șefi ai IPJ Cluj, pentru polițistul Marian Godină

 

Fostul agent de poliție din Cluj, Sergiu Todea, care și-a dat demisia sătul de șicanele la care l-au supus șefii lui, îi dă sfaturi agentului blogger, Marian Godină, care trece prin momente similare. 

 

Todea a demisionat din Poliția Română, în septembrie 2013. El a fost șicanat pentru că în septembrie 2011 l-a oprit în trafic pe adjunctul IPJ Cluj, comisarul Cristian Pintea, și i-a luat permisul.

 

Mesajul meu către colegul meu de la Brașov este să nu fie speriat, dacă își va da demisia. Cu muncă multă o să ajungă foarte bine. Trebuie să fie muncitor. Din interiorul sistemului, mă refer aici la Poliția Română nu are cu cine să lupte. Mentalitatea în Poliția Română nu se va schimba niciodată. Cel puțin generația de la 35 de ani în sus nu mai ai ce face cu ei. Sunt învățați de cei mai in vârstă cu tot felul de metehne. În plus societatea românească este invățată să tot intervină la șefi, să caute pile și relații”, spune fostul agent de poliție Sergiu Todea.

 

El este acum patronul unui magazin alimentar și spune că nu s-ar întoarce pentru nimic în lume în Poliție. 

 

Sergiu Todea a fost umilit în repetate rânduri de conducerea IPJ Cluj de atunci, în frunte cu chestorul Ioan Păcurar. El și-a dat demsia din Poliție în septembrie 2013, după ce a câștigat un ultim proces prin care s-a dovedit că a fost sancționat disciplinar pe nedrept.

 

După ce i-a suspendat permisul șefului său, agentul Todea a fost târât prin comisii disciplinare pentru comportament nedemn pntru un polițist sau pentru că nu a anunţat că a divorţat. ”Nu am avut pentru ce să mai rămân. M-am luptat aproape singur împotriva unui sistem care funcţionează foarte bine. Nici unul dintre şefi nu mi-a fost aproape în cei doi ani de calvar prin care am trecut. Am muncit din greu şi cu ce m-am ales? Aşa că, după ce am câştigat procesele, am decis să îmi dau demisia. Mă simt mult mai bine”, a declarat Todea.

 

El și-a adus aminte acum și momentul în care i-a luat permisul lui Cristian Pintea, care nu a oprit la trecerea de pietoni. Todea l-a urmărit cu mașina de Poliție, pentru că BMW superiorului său nici măcar nu a oprit. ”Pe banda a doua, cu viteză excesivă, s-a apropiat un autoturism marca BMW Seria 5 de culoare neagră, al cărui şofer nu a schiţat nici măcar un gest de frânare pentru a observa dacă pe trecerea de pietoni se află cineva. Asta, în condiţiile în care o autoutilitară era oprită pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton. L-am oprit și a continuat pe un ton nepoliticos să afirme că dânsul nu a văzut niciun pieton. Este evident şi logic că nu a avut cum să vadă pietonul din cauza vitezei excesive. I-am solicitat să-mi declare datele şi m-am îndreptat spre autoturism, să-mi iau agenda pentru a le nota. Atunci mi-a arătat pe geam o legitimaţie. (...) La momentul incidentului cu trecerea pentru pietoni, la faţa locului a venit un şef de-al meu care şi-a cerut scuze în numele meu în faţa comisarului Pintea. Apoi, m-a pus să îmi cer şi eu scuze şi a strigat la mine că nu ştiu cine este el”, a spus Sergiu Todea.

 

Corpul de control al guvernului Ponta a făcut o anchetă la Cluj și a stabilit că Todea a fost victima sistemului. Agentul și-a dat demisia, dar comisarul șef Cristian Todea este tot în sistem și așteaptă să fie pus într-o funcție bună.

Comentarii Facebook