Serviciul gratuit de telemedicină ALOPEDI a ajutat peste 11.200 de copii, în primele nouă luni ale anului 2023


În primele nouă luni ale anului 2023, au apelat la serviciul de telemedicină ALOPEDI, peste 11.200 de părinți. Serviciul este gestionat de reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii și este destinat obținerii sfaturilor medicale pediatrice prin telemedicină. 

Astfel, serviciul ALOPEDI  0364-917 a răspuns, în primele 3 trimestre ale acestui an, solicitărilor a 11.296 de părinți.  Marea majoritate a solicitărilor , mai exact 69,64% dintre acestea, s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu, iar părinților li s-au explicat care sunt semnele la apariția cărora trebuie să se adreseze medicului.

Evaluarea se face prin întrebări ce stabilesc gravitatea stării copilului respectiv precum și momentul în care acesta are nevoie de consult medical față în față.  De asemenea, în șapte cazuri a fost necesară intervenția echipajului medical de urgență. 

 În primele trei trimestre ale anului 2023, 1.620 de solicitări au fost pentru probleme respiratorii, iar cele digestive, respectiv vărsături, diaree și dureri abdominale au fost cauza unui număr de 1.454 de apeluri.


Comentarii Facebook