Semaforizare inteligentă pe 21 Decembrie 1989! Inteligența artificială va număra mașinile și va controla semafoarele


Sistemul de semaforizare de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 va fi controlat de inteligența artificială, care va schimba semaforul din roșu în verde, în funcție de trafic. 

Senzorii din asfalt vor număra mașinile de pe 21 Decembrie 1989

Vom avea un subsistem de control al traficului, de monitorizare video a traficului și a fluxurilor de pietoni și bicicliști și de asemenea un sistem de monitorizare a benzilor dedicate pentru transportul public. Sistemul de control al traficului va fi implementat la 10 treceri de pietoni. Vom monta senzori de detecție de trafic în asfalt, care vor permite identificarea în mod real și instantaneu al numărului de mașini aflate în intersecție, astfel încât sistemul inteligent să poată regla timpii la semafor, să fie reglați în funcție de anumiți parametri, încât să nu se creeze ambuteiaje”, spunea recent viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

Semafoarele vor comunica între ele

Primarul Emil Boc a precizat miercuri, la conferința de presă de prezentare a bugetului pe 2022, că semafoarele vor comunica între ele. 

E un sistem care se va regla singur ca să dea drumul traficului mai repede la Melody, dacă e coadă la Biserica Sfântu Petru. Va judeca și va lua decizii. Machine learning. Va lua decizia și va fluidiza traficul”, a mai spus Emil Boc.

Sistemul inteligent permite și amendarea șoferilor care circulă cu viteză

Primarul Emil Boc a mai spus că inteligența artificială permite amendarea șoferilor care circulă cu viteză, prin identificarea lor în trafic, dar că legea nu e adaptată.

Nu ne permite legea pentru că polițistul trebuie să constate cu propriile simțuri. Funcționarul Antonia nu va putea aplica amenzile, pentru că legea nu permite acest lucru”, a adăugat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook