Șeful Școlii de șoferi ”Alfa” îi acuză pe polițiști de amnezie: Au fost de acord cu taxa pentru examenul de recuperare a permisului


Șeful Școlii de șoferi ”Alfa”, Emil Rusu, a reacționat după ce conducerea Poliției Cluj s-a dezis de colaborarea pe care a avut cu firma lui, unde s-au ținut din 2005 încoace examenele de reducere a perioadei de suspendare a permisului.

Unul dintre șoferii care a participat la acest examen în noiembrie 2019 a relatat Știri de Cluj că taxa percepută este ilegală, pentru că legea prevede că Poliția Rutieră trebuie să pună la dispoziție gratuit spațiile de desfășurare a examenului. S-a făcut și o plângere penală, care este acum anchetată. 

Întrebată, Poliția Cluj a spus că nu a avut niciodată un contract cu Școala de Șoferi ”Alfa”, dar reprezentantul societății spune că a fost un protocol de colaborare, pierdut de ambele părți, prin care spațiul de examinare era pus la dispoziție gratuit, dar ”Alfa” percepea o taxă, denumită ”taxă examen poliție”, dar care de fapt era pentru achitarea utilitaților și a stricăciunilor și intra în bugetul societății care deținea școala de șoferi. 

Am început colaborarea în 2005 - 2006 cu Poliția Cluj, pentru că până atunci examenele de reducere a perioadei de suspendare a permisului se dădeau în școlile de șoferi. Atunci s-a modificat și, pentru că nu aveau spații, au venit la noi să solicite să îi lăsăm să susțină aici examenele. A fost realizat un protocol de colaborare, prin care noi nu ceream chirie, dar luam o taxă pentru utilități și stricăciuni.

Eu nu aveam niciun interes să las pe cineva gratis aici, să consume curent și să facă stricăciuni. Am făcut protocol că nu percepem taxa pentru închirierea sălii, ci numai pentru utilități și stricăciuni.

A fost taxă de 5 lei, 10 lei, 20 de lei, iar din 1 iunie, până în noiembrie, am decis ca taxa să fie 30 de lei.

Problema este că nu mai avem protocolul. Au venit la începutul anului 2019 să căutăm protocolul, a venit comisarul de poliție Sergiu IURIAN, șeful Biroului Poliției Rutiere Cluj, pentru că și ei și noi am pierdut protocolul. Au spus că vor reveni cu o adresă spre noi să facem un nou protocol, asta era la începutul anului 2019, dar nu au mai venit. 

Eu tot ce am făcut a fost legal, pentru că au venit și cei de la poliția de proximitate și făceau cursuri de prevenire cu cei care susțineau examenele. La un moment dat ne-au solicitat un birou separat pentru corectarea lucrărilor și le-am mai dat un birou. Am făcut totul și nu am solicitat niciun ban chirie. Percepeam o taxă numai pentru utilități.

Pot să vă spun că cei care veneau la susținerea examenului mi-au tăiat și rupt canapelele. Veneau tot felul de oameni și nu își vedeau de treabă. Fumau înauntru și aveam probleme cu cei care închiriaseră partea de parter și etaj, unde era o grădiniță. Am avut daune și e normal să le suporte cineva”, a declarat Emil Rusu, maganergul Școlii de șoferi ”Alfa”.

Comentarii Facebook