Şeful romilor din Cluj, urmărit penal de către DNA pe motiv că ar fi dus ţiganii de la Pata Rât să voteze la referendum


Nicuşor Ştefan, şeful pe Cluj-Napoca al Alianţei Civice Democrate a Rromilor (ACDR), a declarat că a fost pus sub urmărire penală, fiind acuzat de procurorii DNA că i-ar fi îndemnat pe ţiganii de la Pata Rât să se prezinte la vot.

Însă Ştefan susţine cu totual altceva. Din punctul lui de vedere aşa ceva nu este posibil, deoarece, spune el, că a fost plecat din localitate chiar în ziua referendumului la o cântare.

Procurorii au spus că au informaţii conform cărora eu m-aş fi dus pe teren, m-aş fi dus la oameni să-i îndemn să meargă la vot şi cu cine să voteze. Mi-au pus să ascult interceptarea în care eu vorbeam cu o persoană, care m-a întrebat dacă sunt preşedintele ACDR pe Cluj-Napoca şi câţi romi sunt în Cluj-Napoca, în Floreşti, Turda şi dacă merg la vot. Eu doar i-am spus câţi sunt. Atât am făcut. Nu am îndemnat pe nimeni să meargă la vot, mai mult, eu am fost plecat la Bonţida în ziua referedumului. Am fost de la ora 15.00 până la ora 19.00 plecat la cântare pentru Primăria Bonţida. Pot dovedi cu acte“, a spus Ştefan pentru Adevărul.

Acesta nu a dorit să spună cine este persoana cu care a vorbit, dar a precizat că, din câte ştie, nu este vorba despre un membru PNL. 


Probe n-au împotriva mea. Atât că am vorbit la telefon şi am dat nişte informaţii. Mă bucur că n-am fost de referendum acasă. Când am ajuns eu la ora 19.00 ţiganii care au mers la vot au terminat cu asta“, a mai spus şeful romilor din Cluj.

 

Comentarii Facebook