Șeful Poliției Române, Petre Tobă, s-a încurcat când a venit vorba de pensionarea lui Ioan Păcurar

 

Având în vedere că Ioan Păcurar este chestor, trecerea în rezervă este aprobată prin decret prezindenţial, a declarat șeful Poliției Române, chestorul Petre Tobă.

 

De aceea am şi aprobat numirea chestorului Grindean pentru a nu avea un vid de conducere. Tehnic inspectorul şeful al IPJ este începând de azi, iar domnul Păcurar este în aşteptarea decretului preşedintelui României. Păcurar este pus acum la dispoziţie pe o funcţie minimă, care nu îi va afecta drepturile de pensie”, a explicat Petre Tobă.

 

Știri de Cluj: Ca şef al poliţiei Române, sunteţi mulţumit de echipa de managerială, unul din adjuncţi trimişi în judecată, altul în prag de confiscare a averii?

 

Petre Tobă: Eu analizez rezultatele obţinute de toţi poliţiştii de la IPJ Cluj. Din punct de vedere statistic starea infracţională este ţinută sub control Sunt înregistrate scăderi la multe din zonele ţinute sub control. 

 

Știri de Cluj: Sunteţi mulţumit sau nu?

 

P.T.: Atât timp cât sunt într-o procedură disciplinară este greu de spus dacă sunt mulţumit. Nu aș vrea să influenţez cercetarea disciplinară şi nu aş vrea să influenţez spunând că sunt mulţumit sau nu.

 

Știri de Cluj: Alte schimbări la IPJ Cluj?

 

P.T.: Deocamdată am prezentat noul inspector şef. I-am cerut să facă o evaluară, să vadă atât din punctul de vedere al resurselor umane şi al criminalităţii. Deocamdată nu cred că se pune problema unor astfel de măsuri până când nu îşi face un punct de vedere. 

 

Știri de Cluj: Juridic care este statul domnului Păcurar?

 

P.T.: Domnia sa ocupă o funcţie de execuţie la nivelul IPJ Cluj.

 

Știri de Cluj: Atunci este demis?

 

P.T.: Nu. Domnia sa ocupă o funcţie de execuţie la nivelul IPJ Cluj. Demisia este un act unilateral de voinţă. Domnia sa a cerut, începând cu data de vineri, terminarea raporturilor de serviciu.

 

Știri de Cluj: Ce funcţie ocupă?

 

P.T.: Lucrează la Serviciul Cabinet. El se va pensiona!

 

Chestorul Păcurar și comisarul Pintea, cel care a umilit în trafic un polițist, cercetați disciplinar

Comentarii Facebook