Duminica 28 Aprilie

Șeful Inspectoratului pentru Controlul Rutier Cluj, reținut de DNA, administra firma de transporturi a socrului. Printre altele, a luat și șpagă doi miei!


Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj IT 4, a fost ridicat la începutul lunii octombrie de procurorii DNA. Durlea este acuzat că, deși avea atribuții de control asupra firmelor de transporturi, el administra compania de transporturi a socrului său. Pe de altă parte, este acuzat că ar fi luat mită doi miei pentru a numi în funcție un șef de inspectorat județean. 

Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj IT 4 a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în 5 octombrie pentru luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia și folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

„Adevărul” a aflat, consultând decizia Tribunalului Cluj, în care se aproba cererea DNA de arestare preventivă a lui Durlea că acesta este acuzat, printre altele, că a luat mită doi miei.

Instanța a explicat faptul că în calitate de inspector șef al Inspectoratului Teritorial 4 (IT 4), Durlea a numit un inspector coordonator într-unul dintre județele subordonate de la care ar fi primit șpagă doi miei. Bogdan Durlea avea în subordine județele Cluj, Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

„De asemenea, în fața judecătorului de drepturi și libertăți inculpatul Durlea a recunoscut faptul că a primit cei doi miei de la numitul Ţ., dar nu cu titlu de folos necuvenit, ci ca și cadou, prin prisma relației mai vechi de amiciție care ar exista între cei doi, la rândul său inculpatul făcându-i cadouri susnumitului care s-au concretizat în sticle de băutură, aspecte care nu pot fi reținute, în contextul argumentelor deja prezentate”, susține instanța clujeană.

Instanța subliniază că funcția de inspector coordonator județean la ISCTR este foarte importantă, deoarece acesta stabileşte zonele în care vor acţiona inspectorii, componenţa echipajelor, firmele care vor fi controlate, notează sursa citată.

Comentarii Facebook