Șefii UBB Cluj îi acuză pe studenții protestatari că au ”perturbat activitatea academică”

 

Conducerea UBB Cluj îi acuză pe studenții care au protestat, ocupând o sală de curs, că au perturbat activitatea academică.

 

Conducerea Universităţii Babeş-Bolyai se declară deschisă spre dezbaterea oricărei probleme pe care studenţii sau membrii comunităţii academice vor să o supună discuţiei în mod civilizat, însă dezaprobă încercările de presiune şi protestele de genul celui organizat fără aprobare marţi, 26 martie 2013, în clădirea centrală a instituţiei. 

 

Activitatea academică a fost întreruptă, în jurul orei 17.00, în momentul în care un grup de tineri a intrat în sala Nicolae Iorga din clădirea centrală a UBB, în timpul unui curs al studenţilor Facultăţii de matematică-informatică, încercând să forţeze organizarea pe loc a unei dezbateri cu privire la accesul în spaţiile Universităţii. Organizarea unei astfel de dezbateri nu a fost posibilă în condiţiile dorite de grupul de tineri, deoarece în sala respectivă urma să aibă loc, începând de la ora 18.00, un alt curs, acesta fiind de asemenea perturbat din cauza refuzului tinerilor de a părăsi sala”, se arată într-un comunicat al UBB Cluj.

 

Cu toate că i-a condamnat pe studenți, șefii UBB Cluj ”se declară deschisă oricărui subiect de dezbatere, însă dezaprobă în mod categoric perturbarea activităţii academice şi presiunea nejustificată pe care încearcă să o exercite o serie de persoane nemulţumite de aplicarea regulamentelor în vigoare”.

 

UBB Cluj ocupată de studenți. Circa 30 de tineri refuză să fie evacuați de poliție - FOTO

Comentarii Facebook