Șefii elevilor din Cluj comentează scandalul de la Gheorghe Șincai, unde profesorii au fost bășcăliți pe Facebook

 

Reprezentanții elevilor din județul Cluj fac apel la calm după ”scandalul” din ultimele zile, cu privire la grupul ”Sincai Memes” de pe o rețea de socializare, creat de elevii Liceului Teoretic ”Gheorghe Șincai”.

 

Ne-am informat cu privire la întreg procesul de investigare a acestor acțiuni ale elevilor și până în momentul de față nu au existat abuzuri. Vom avea în vedere ca toate demersurile sa fie în concordanță cu regulamentele, iar dacă vor exista nereguli le vom semnala forurilor superioare. Până acum au existat întâlniri cu comisia de cercetare, în cadrul căreia s-a discutat deschis despre gravitatea faptelor împreună cu părinții și elevii. Nu a existat niciun fel de abuz și nu s-a încercat intimidarea elevilor, iar dacă aceste fapte vor exista, cu siguranță vom lua atitudine”, a declarat Mușat Vladian, președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj.

 

În continuare conducerea Consiliului Elevilor de la nivel județean va solicita să fie informată cu privire la situaţia creată, asigurându-se de desfăşurarea obiectivă şi corectă a întregului demers. Pe de alta parte, după toate cele întâmplate, reprezentanții elevilor doresc să contribuie la revenirea stării de normalitate. ”Vom găsi o cale prin care să aplanăm toate cele întâmplate, aceste acțiuni ameninţând să denigreze foarte puternic imaginea elevilor, a profesorilor și a instituției în sine. Consiliul Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai” va lua atitudine și va încerca să ajungă la o soluție pentru ca lucrurile sa revină la cursul lor firesc”, a declarat Dan-Ioan Cazan, președintele Consiliului Elevilor din această unitate de învățământ.

 

Elevii vor avea în continuare un cuvânt de spus pe tot parcursul acestor zile și consideră imperios necesară colaborarea cu dascălii pentru construirea unor concluzii lipsite de subiectivism şi pentru evitarea pe viitor a unor astfel de situaţii.

 

Vezi ce mesaje obscene le scriau elevii de la Liceul Gheorghe Șincai profesorilor. 200 de elevi sunt cercetați

Comentarii Facebook