Seară plină pentru clujenii iubitori de artă. Noaptea Muzeelor, considerată un succes major


Noaptea Muzeelor a scos din case mii de clujeni. Până târziu în noapte a fost freamăt pe mai toate străzile din oraș. Mai multe muzee, galerii de artă, centre culturale și expoziții au putut fi vizitate. Astfel, clujenii și-au putut descoperi orașul în cea mai lungă noapte culturală.

„Comorile” culturale ale Clujului și-au deschis expozițiile pe timp de seară, cu accesul gratuit. Clujenii au luat "cu asalt" Muzeul de Artă din Piața Unirii, dar și alte instituții.

Înainte de a se bucura de ceea ce se află în spatele ușilor închise, clujenii au avut de trecut testul răbdării. Au fost cozi interminabile peste tot. 

Pe lângă o listă lungă de muzee, care i-au întâmpinat pe clujeni la oră de noapte, cozi mari au fost văzute și la Turnul Pompierilor, unde pompierii au adus mai multe autospeciale, pentru a putea fi văzute de public. Turnul Pompierilor a rămas deschis, asemenea muzeelor, până la ora 24.00.

Un alt muzeu clujean care s-a bucurat de un succes major în ceea ce constă numărul de vizitatori a fost și Muzeul Militar „Mareșal Constantin Prezan”. Mulți din cei dornici să vadă exponatele Muzeului Militar nu au mai apucat, însă, să intre. Coada a fost interminabilă chiar și la ora închiderii, 24.00.

„Nu mai puțin de 83.000 de vizitatori clujeni și turiști au trecut pragul celor 27 de spații expoziționale deschise cu ocazia Nopții Muzeelor!

Le mulțumim instituțiilor, organizațiilor non-guvernamentale și companiilor cu profil cultural pentru organizarea exemplară!”, au anunțat cei de la Centrul de Cultura Urbana al Primăriei Cluj-Napoca.

La nivel national, peste 300 de evenimente au fost organizate de Noaptea Muzeelor.

Comentarii Facebook