Se vor pune absente la clasa zero, dar nu se vor da note sau calificative


Aproximativ 5.000 de copii din judetul Cluj urmeaza sa fie inscrisi in clasa pregatitoare sau clasa I incepand cu anul scolar 2012-2013.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj sustin ca vor fi pregatite 240 de clase pentru cele pregatitoare si 270 pentru clasa I.
 
"Clasele pregatitoare vor avea un specific aparte, potrivit varstei lor. Va fi clasa care face trecerea de la gradinita inspre clasa I  jucandu-se si invatand, in sali care vor avea o dotare potrivita nivelului lor de varsta", a declarat inspectorul scolar general, Anca  Hodorogea.

 

Citeste si: Din 5 martie incep inscrierile la clasa zero. Vezi ce conditi trebuie sa indeplineasca copilul tau


Parintii vor fi informati in legatura cu inscrierile pentru clasa pregatitoare prin brosuri impartite la gradinita. Acestia au la  dispozitie si o linie gratuita Telverde, cu numarul 0800816264, unde vor putea obtine informatii. Telefonul va functiona intre orele 8,30 si 16,00, unde va raspunde un inspector pentru invatamantul primar.

Chiar daca va fi o trecere intre gradinita si clasa I si nu se vor da note sau calificative se vor pune absente, fiind vorba de invatamant obligatoriu.

"Vor avea absente pentru ca este invatamant obligatoriu insa nu vor primi note sau calificative. Va fi prima intalnire mai apropiata cu literele si cifrele, cu lucru in echipa, mediul inconjurator si nu in ultimul rand pentru o dezvoltare armonioasa vor fi si activitati sportive", a mai spus Anca Hodorogea.

Clasele pregatitoare isi vor desfasura activitatea in sali special amenajate, in care nu vor putea intra si alte clase intermediare, iar cursurile vor fi organizate numai dimineata. De asemenea curicula explicita urmeaza sa apara, ea inca ne fiind elaborata de catre minister.

Comentarii Facebook