Prefectul Stamatian a "lacrimat" in timp ce le-a cerut romanilor sa fie uniti VIDEO si FOTO

 

Prefectul Florin Stamatian a "lacrimat" in timpul discursului sustinut cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane.

 

Prefectul a citit mesajul transmis de premierul Emil Boc si, din cauza frigului, o lacrima i s-a prelins pe obraz. La finalul mesajului, Florin Stamatian a rostit si el un discurs adresat clujenilor, prin care ii indemna la unitate.

 

"Astazi, poate ca este un moment in care sa reflectam cu totii la istoria neamului nostru. La ceea ce s-a infaptuit, la ceea ce am jertfit, am pierdut, am sangerat, am plans pentru a construi. Cred ca mai mult ca oricand este nevoie sa intelegem ceea ce dorim pentru viitor, sa intelegem ca trebuie sa aparam, ceea ce am facut noi si au facut inaintasii nostri.

 

Daca ne uitam putin in istorie, vedem ca atunci, la 1858 - 1859, au fost momente la fel de grele. Daca ne uitam la perioada '59 - '62, atunci s-au pus fundamentele Romaniei moderne. Si vom gasi acolo tot ce a fost nevoie dupa o suta si ceva de ani sa reinnoim si sa facem sa corespunda cu vremurile pe care le traim astazi. Atunci a fost pentru prima data redactata legea invatamantului, atunci a fost redactata legea pensiilor pentru oamenii din administratie. Atunci a fost scris codul civil si codul penal. Atunci s-a creat ministerul de razboi. Atunci s-au facut toate cele care astazi trebuiau cumva schimbate pentru a fi in pas cu vremurile. Pentru a ne asigura ca Romania este in pas cu Europa.

 

Si atunci erau momente de criza. Si atunci fondurile externe... Cuza a reusit sa aduca in 1863 prima data fonduri straine pentru calea ferata Giurgiu - Bucuresti si pe urma nu s-a mai reusit nimic. De ce? Pentru instabilitatea politica, pentru bugete deficitare. Daca ei au trecut atunci, daca datorita sacrificiilor lor s-a putut, de ce o societate moderna, o societate care astazi are o cu totul si cu totul alta capacitate si viziune, sa nu poata sa treaca peste momente care sunt grele pentru noi, pentru Europa, dar vom asigura totusi un viitor mai luminos pentru copiii nostri", a rostit prefectul Florin Stamatian, in discursul sau din fata bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

 

Hora Unirii la Cluj! PDL si USL s-au tinut de mana in fata Prefecturii VIDEO si FOTO

Unirea Principatelor, sarbatorita la Cluj! Putini oameni au aplaudat defilarea armatei VIDEO si FOTO

 

Comentarii Facebook