Se modernizează sistemul de iluminat public din Florești! Proiectul include 47 de străziPrimarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat modernizarea sistemului de iluminat public din comună. Acesta anunță că modernizările vor include aproape 1000 de stâlpi noi, proiectul având o valoare de 4,5 milioane de lei. 

,,Aproape 1000 de stâlpi noi vor fi modernizați sau înlocuiți cu corpuri de iluminat cu LED-uri, reducând semnificativ consumul de energie.’’ a transmis Bogdan Pivariu. 

Potrivit edilului, proiectul în valoare de  4,5 milioane lei este finanțat din fonduri nerambursabile din cadrul “Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”.

Sistemul va include și senzori de telegestiune pentru gestionarea de la distanță a disfuncționalităților și va implica servere și licențe de sistem pentru o gestiune eficientă, evaluată la 1,02 milioane lei.

,,Această modernizare urmărește îmbunătățirea serviciului public, sporirea siguranței pietonale, reducerea infracționalității și intervenții rapide în situații de urgență.’’ subliniază primarul. 

 Proiectul va fi implementat pe:

  •  6 străzi în Luna de Sus, cu o lungime totală de 6 km
  • 41 de străzi în Florești, însumând 30 km.

Comentarii Facebook