Se deschide autostrada Iernut-Cheţani, cu prezența lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban


Tronsonul Iernut-Cheţani, parte din Autostrada Transilvania, se deschide circulaţiei, vineri, 18 septembrie, de la ora 14.00.

Tronsonul ce va fi deschis are 18 kilometri, lucrările au durat 4 ani, iar suma investită s-a ridicat la 437,6 milioane de lei.

Aici, mai trebuie terminate lucrările la nodul care o leagă de Drumul Național Cluj-Napoca - Târgu Mureș, iar apoi lucrările să fie inaugurate.

Problema este că pe sectorul vecin, Chețani – Câmpia Turzii, (15,6 kilometri) este realizat numai în proporție de 35%, după ce constructorul a acuzat probleme financiare, iar nodul de la Chetani, care permite deschiderea circulației spre Iernut, a fost realizat de subcontractorii acestuia.

Este foarte probabil ca întreg sectorul întârziat să fie preluat de subcontractori. 

Săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă, în lungime de 31 de kilometri, dintre Nădăşelu - Mihăieşti - Zimbor. La evenimentul de la Cluj este așteptat și premierul Ludovic Orban.

Săptămâna viitoare, la Cluj Napoca, vom semna contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă dintre Nădăşelu, Mihăieşti şi Zimbor. Vorbesc de cei 31 de kilometri, pe care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România îi încredinţează printr-un contract unui antreprenor român, mă refer aici la UMB Bacău, cel care va construi şi tronsonul Zimbor - Poarta Sălajului. Aşadar, avem şansa ca un antreprenor serios, care a construit DN1H, a reabilitat DN1H tot într-o guvernare de dreapta, între anii 2010 şi 2012, când s-a reabilitat din temelii DN1H, acelaşi constructor, anul viitor va lucra pe 44 de kilometri de autostradă, între Nădăşelu şi Poarta Sălajului", a menţionat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Acesta a precizat că prin semnarea acestui contract, vor fi în execuţie 110 kilometri de autostradă, iar 67 de kilometri în proceduri de licitaţii, cu termen de depunere a ofertelor noiembrie acest an, respectiv tronsoanele dintre Zalău şi Nuşfalău, cu tunelul Meseş şi cel dintre Suplacu de Barcău şi Chiribiş.

Comentarii Facebook