Se anunță grevă generală feministă la Cluj, în 8 martie: „Ieșim în stradă pentru cele care sunt exploatate zilnic, persoane umane sau non-umane”


În Piața Unirii din Cluj-Napoca, vineri, 8 martie, va avea loc o grevă generală feministă, pentru a marca Ziua Internațională a Femeii.

Manifestații similare vor avea loc simultan în Piața Universității din București și în Piața Unirii din Iași.

„Greva înseamnă acțiune și organizare politică colectivă și revendicatoare.

Hai și tu alături de noi în stradă de 8 Martie, 17:00, în Piața Unirii, Cluj să marcăm Ziua Internațională a Femeii!

Prin grevă marcăm momentul istoric și politic pe care îl trăim împreună, aducându-ne aminte acum, aici și în fiecare zi de surorile noastre din alte colțuri ale lumii și de înaintașele noastre care ne-au lăsat moștenire peste timp cunoașterea și forța lor. Când luptăm pentru drepturile noastre, luptăm totodată împreună cu ele!

Ieșim în stradă pentru cele a căror muncă este invizibilizată, pentru cele cărora le este refuzat dreptul la grevă, pentru cele care sunt devalorizate și neplătite, pentru cele lăsate la margini pentru că nu sunt producătoare directe, cele care sunt desconsiderate și reduse la tăcere.

Pentru toate lucrătoarele sexuale și/sau migrante, de culoare, cis, queer și în special trans, ucise pe străzile orașelor din toată lumea. Pentru toate cele a căror muncă nu a fost recunoscută aproape niciodată ca muncă și a căror viață nu a fost prețuită. Ne amintim de ele și le onorăm.

Pentru cele care sunt exploatate zilnic, persoane umane sau non-umane.

Pentru fiecare dintre noi! De acest 8 martie 2024, ieșim din nou în stradă într-un Apel la Grevă Generală Feministă!”, se arată în apelul lansat de Comunitatea Vegană Queer . 

Comentarii Facebook