Scutierii au făcut un ȚARC în Piața Unirii pentru clujenii care vor să fie solidari cu ţaranii din Pungeşti. UPDATE: Protestul s-a anulat

 

Două plutoane de scutieri de la Brigada de Intervenţie a Jandarmeriei Cluj au fost mobilizate în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca pentru a contracara şi descuraja prin forţa bastonului, orice solidaritate a clujenilor cu ţăranii din Pungeşti. Mitingul este aşteptat să aibă loc în această seara de la ora 19.00.

 

În plus, Jandarmeria a trimis în Piaţa Unirii şi un camion de culoare verde, din care jandarmii descarcă garduri, cu ajutorul cărora se va forma un perimetru în care vor fi lăsaţi să protesteze clujenii. ”S-a primit ordin să se intervină în forţă dacă oamenii vor mai ieşi din acel perimetru de garduri şi dacă vor mai protesta pe strazile oraşului”, spune un jandarm clujean.

 

Cu toate acestea, alţi oficiali ai Poliţiei Cluj şi ai Jandarmeriei Cluj susţin că acel ţarc a fost construit doar pentru a-i separa pe protestarii împotriva gazelor de şist de cei care protestează împotriva proiectului de la Roşia Montană. 

 

Protestele vor începe la ora 19.00.

--------------

UPDATE

 

În jurul orei 19.00 s-au strțns în Piața Unirii circa 30 de persoane, care au stat o oră și au plecat acasă, protestul anulându-se.

Comentarii Facebook