Scrisoarea de protest a celor de pe străzile Viile Dâmbul Rotund, Rubinului și Perlei. Cer și ei condiții de trai mai bune - FOTO


Clujenii de pe străzile Viile Dâmbul Rotund, Rubinului și Perlei au adresat o scrisoare de protest Primăriei Cluj-Napoca, primar, viceprimar, pentru a-și spune of-ul și a ”le arăta condițiile în care trăim de ani de zile. Poate este de interes pentru publicare, că altfel nu văd cum vom putea și noi să trăim în civilizație”, ne-a relatat Sorin Pătraru.

Stimate Domnule Primar,

Stimați angajați ai Primăriei Cluj Napoca,

Vă scriem din partea locuitorilor din zona Străzii Viile Dâmbul Rotund și Rubinului și Perlei.

Azi dimineață a trebuit să ne confruntăm nu numai cu zăpada de 2 palme de pe străzi ci și cu noroaiele din ce în ce mai mari de sub aceasta.

Au mai scris și vecinii mei din comunitatea de aici despre această problemă încă de acum doi ani. Nu ni se pare normal ca străzile din centru sau cartierul Zorilor de exemplu să fie refăcute în fiecare an și noi să fim obligați să ne chinuim aici cu gropile, noroaiele și praful pe care le resimțim în fiecare zi. Mai ales în condiții de pandemie, să avem accesul îngreunat când avem nevoie să mergem în oraș la farmacii, magazine este efectiv inuman pentru noi.

Se construiește un ansamblu cu 26 de imobile aici pe stradă, când se vor muta noii locatari cum va fi, ne vom bloca în tranșeele săpate în noroi de mașinile tuturor celor de aici dacă nu se asfaltează. Copiilor noștri le este groază să meargă la școală singuri că ajung plini de noroaie, bătaia de joc a colegilor lor. Ca să nu vorbim că vara sunt forțați să inhaleze tot praful de pe stradă. Ei nu sunt cetățeni egali cu ceilalți cetățeni ai Clujului? Noi nu merităm condiții de secol XXI în Cluj Napoca, doar privilegiații de pe străzile centrale?

Atașez acestui e-mail niște poze făcute ieri, cu situația actuală a străzilor, ne gândim cu groază când se va topi zăpada pe Str. Viile Dâmbul Rotund ce noroaie și mocirlă vor fi, nici nu vrem să ne imaginăm ce va fi pe Rubinului și Perlei în perioada următoare.

Am citit în presă că se renunță la investiții în zona Dâmbul Rotund, în schimb în alte cartiere asfaltările merg ca unse. Vă rugăm măcar investițiile pentru un trai civilizat al cetățenilor din zonele rezidențiale să le faceți, un strat de asfalt ca să nu ne împotmolim în noroaie.

Poate că nu suntem cei mai importanți acum pentru administrația locală, însă ne considerăm egalii cetățenilor de pe străzile smart.

Astfel că, în numele comunității numeroase din zonă, vă rugăm a nu-știm-câta oară să nu ne uitați, să asfaltați sau să aduceți în condiție cât mai bună de urgență aceste străzi și să nu ne lăsați aici să ne chinuim cu noroaiele, praful și mizeria.

Cu stimă,

Sorin Pătraru”.

Screen Shot 2021-01-11 at 10.21.02 AM.pngScreen Shot 2021-01-11 at 10.21.10 AM.pngScreen Shot 2021-01-11 at 10.20.43 AM.pngScreen Shot 2021-01-11 at 10.20.50 AM.png

Comentarii Facebook