Scoala Internationala Spectrum- O SCOALA ALTFEL (P)

Scoala Internationala Spectrum a fost infiintata in anul 2010 in Cluj-Napoca si face parte din cadrul Institutiilor de Invatamant Lumina. Scoala isi propune sa formeze copii cu o personalitate armonioasa, creativa, atasata valorilor nationale si europene, inspirandu-se in actiunea educativa din principiile pedagogiei moderne care asigura un cadru educational variat si performant, dar si o pregatire fundamentala pentru viata.

La Scoala Internationala Spectrum saptamana care a trecut a adus o alta viziune asupra educatiei. Fiecare zi din saptamana 2-6 aprilie 2012 a fost dedicata activitatilor extrascolare si extracurriculare, activitati interactive, captivante si amuzante, menite sa le trezeasca elevilor curiozitatea pentru anumite domenii precum stiinta, lectura sau multiculturalitatea. In acelasi timp, aceste actiuni au avut menirea sa-i inspire pe elevi si prescolari in actiunile umanitare si de protectie a mediului inconjurator.

In “Saptamana Altfel”, fiecare zi a avut o alta tematica.


Luni a fost “Ziua Lecturii”, zi in care elevii au fost fascinati de descoperirile care au marcat istoria omenirii. A fost organizat un Quiz Show, in cadrul caruia elevii s-au luptat pentru puncte pana in ultimul moment. De asemenea, au primit recomandari din partea profesorilor despre cartile pe care ar trebui sa le citeasca, acestia putand sa le achizitioneze de la un stand special amenajat in incinta scolii. Ziua s-a incheiat cu realizarea unei carti proprii, “Pe treptele stiintei”, la care au contribuit toti elevii.

 


Marti, “Ziua Stiintei”, a fost dedicata experimentelor stiintifice si drumetiilor la Observator, Muzeul Zoologic, Vivariu.


Miercuri a fost “Ziua Prieteniei”, in cadrul careia copiii s-au reintalnit cu prietenii de la Liceul Teoretic “Pavel Dan” din Campia Turzii si au realizat activitati specifice sarbatorilor pascale. Activitatea s-a desfasurat in cadrul parteneriatului “Apreciem diversitatea”, incheiat intre cele doua scoli colaboratoare. Tot miercuri au avut parte si de o vizita la fabrica de mobila “Prestige Transilvania”, unde le-a fost prezentat intregul proces de fabricare al mobilei. In localitatea Dumbrava, jud. Alba, elevii au invatat ca este important sa daruiesti si au oferit cadouri copiilor din Centrul de Servicii Sociale “Sf. Veronica”.


Joi si vineri copiii au avut parte de sport si multiculturalitate. “Ziua Cercetasiei”a fost petrecuta pe stadionul Cluj Arena, unde copiii l-au cunoscut pe antrenorul echipei de juniori al “U” Cluj si au facut un antrenament tehnico-tactic printre multitudinea de jocuri sportive si activitati non-formale specifice cercetasiei. Ziua de joi s-a incheiat cu filmul “The Lorax”, din care copiii au desprins un mesaj important “Unless someone like you cares a whole awful lot, nothing is going to get better. It’s not.”


Saptamana s-a incheiat cu “Ziua Multiculturalitatii” si a fost sarbatorita printr-un carnaval. Copiii au venit costumati si au degustat feluri de mancare din diferite parti ale lumii, pregatite in prealabil de catre parintii elevilor. A fost plantata “Floarea Diversitatii”, adica cinci tipuri de seminte diferite in acelasi ghiveci.

 



Nici copiii de la gradinita nu s-au lasat mai prejos. Au petrecut o saptamana plina de activitati stimulative si educative. Ziua de luni, pentru grupele mica, mijlocie si pregatitoare, a fost “Ziua pe dos”.  Au avut loc jocuri si activitati in care totul s-a desfasurat deandoaselea, de la haine pe dos, nume pronuntate invers ,feluri de mancare inversate-dimineata s-a savurat pizza-cina,pranzul tot la mijloc a ramas,  seara s-a servit un  mic dejun copios. Saluturile, povestile, regulile au fost inversate, pana si adunarile au devenit scaderi, DA a fost NU si spre entuziasmul copiilor educatoarele au devenit elevi.


Marti a fost pe deplin alocata aventurii. Toti prescolarii au pornit intr-o drumetie spre Faget unde au avut parte de multa distractie si de activitati de orientare.


Ziua de miercuri a adus experimente stiintifice pentru grupa pregatitoare. Un invitat de la Facultatea de Fizica le-a aratat micutilor experimente spectaculoase si au invatat curiozitati din lumea stiintei. Grupele mica si mijlocie au avut parte de “Green Day”, o zi in care si-au confectionat haine din materiale reciclabile, au consumat mancare verde si au facut un copac din peturi.

 


Joi a fost o zi de karaoke, unde copiii au cantat impreuna cu parintii melodiile alese de ei,  dar a fost si o zi dedicata artei. Grupa pregatitoare a vizionat scenete celebre si a avut un atelier care a imbinat pictura, arhitectura, dansul, muzica, teatrul si literatura. Copiii au fost niste artisti polivalenti care au jucat teatru, au pictat tablouri de primavara, au proiectat si construit edificii, au dansat, cantat, ascultat povesti. La finalul zilei au vizionat cu cei de la scoala filmul “The Lorax”.


Saptamana s-a incheiat cu o zi “Flower Power” pentru cei din grupa pregatitoare. Micutii au pus in practica ideile transmise de filmul ”The Lorax” printr-o excursie cu tema ecologica, in localitatea Mera. Astfel a fost o zi sub semnul florilor-copiii au plantat flori, au purtat haine inflorate, au participat la o olimpiada florala cu probe si jocuri de animatie, sportive, muzicale, toate acestea realizate in natura intre dealuri,inconjurati de  animale, soare si multa veselie. In acelasi timp, cei mici au sarbatorit “Ziua Micilor Artisti”, prin diverse traditii si obiceiuri pascale.

“Saptamana Altfel” s-a incheiat alaturi de parintii elevilor, care au fost invitati la un spectacol de dansuri populare si la o sezatoare traditionala, activitati sustinute de catre elevii Scolii “Pavel Dan” de la Tritenii de Jos.

 

Contact: Str. Zorilor, Nr.27, Cluj

0264 438.351

www.cluj.spectrum.ro

Comentarii Facebook