Autorii scandalului din Suceagu sunt prezentati azi in fata judecatorilor, cu propunerea de arestare pe 29 de zile

Trei dintre cei sapte etnici rromi care au iscat scandalul din localitatea Suceagu vor fi prezentati in fata magistratilor de la Judecatoria Cluj - Napoca cu propunerea de arestare pe 29 de zile. Cei trei sunt cercetati pentru distrugere, violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.



Sapte persoane au fost retinute in urma scandalului monstru din localitatea Suceagu, judetul Cluj, dintre doua clanuri de rromi, soldat cu devastarea a sapte case si ranirea a doua persoane. Totul a pornit de la o cearta conjugala, dintre Albert Miko si Iuliana Filip. Ultima ar fi fost batuta, iar rudele ei din sat, ajutate de trei rromi din Floresti au descins in Suceagu pentru a-l cauta pe Albert si pentru a se razbuna.

 

Prima confruntare a avut loc in 26 ianuarie, la ora 23.30, cand clanurile de rromi s-au batut in strada. Agresorii au revenit in sat si pe parcursul noptii, dar scenele de razboi, in urma carora sapte case au fost distruse si doi oameni raniti, au avut loc in 27 ianuarie, la ora 13.50.



Politia a intervenit cu forte masive si sapte persoane au fost duse la audieri si retinute pentru 24 de ore. Patru vor fi cercetate in stare de libertate, iar Florin Filip, Aladar Filip si Robert Filip vor fi prezentati in fata judecatorilor clujeni cu propunere de arestare pe 29 de zile, deoarece se considera ca prezinta pericol public.

Comentarii Facebook