Scandal la Liceul Gheorghe Șincai. Desființarea claselor de real ”MATE-INFO” este ilegală

 

Părinții, elevii și profesorii de la Liceul Gheorghe Șincai protestează față de proiectul planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013 - 2014, care prevede desființarea claselor de real ”mate-info”. 

 

O comisie mixtă a Prefecturii Cluj a demarat un control și a stabilit că această procedură a fost viciată. 

 

În urma controlului a fost evidenţiat faptul că procedura aferentă aprobării proiectului Planului de şcolarizare la nivelul Liceului Teoretic ”Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca, pentru anul şcolar 2013-2014, a fost viciată, în principal, prin încălcarea prevederilor art. 30 din Ordinul Ministrului, Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 6212/13.11.2012: ”Proiectul planului de şcolarizare şi fundamentarea acestuia vor fi dezbătute de consiliul profesoral şi aprobate de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, după care se înaintează inspectoratului şcolar”. Consecinţa nerespectării acestei proceduri o reprezintă nelegalitatea propunerii proiectului Planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013 – 2014 pentru Liceul Teoretic ”Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca, astfel cum a fost acesta transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

 

Membrii Consiliului Profesoral au dezbătut Proiectul Planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013 – 2014 abia la data de 31 ianuarie 2013, deci ulterior aprobării de către Consiliul de administraţie. În cadrul şedinţei din data de 31 ianuarie 2013, Consiliul Profesoral şi-a manifestat dezacordul ferm faţă de decizia Consiliului de administraţie de a renunţa la profilul real – clasa de matematică-informatică, în regim bilingv”, afirmă reprezentanții Prefecturii Cluj.

 

Instituţia Prefectului Cluj a sesizat Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Liceul Gheorghe Şincai şi a propus revocarea de către Consiliul de administraţie al Liceului Teoretic ”Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca, în regim de urgenţă, a procedurii de aprobare a proiectului planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2013-2014 şi reluarea acesteia, cu respectarea întocmai a legii, respectiv dezbaterea acestuia în cadrul Consiliului Profesoral, urmată de aprobarea acestuia în Consiliul de administraţie.

 

Prin acest plan de școlarizare s-ar fi dus la desființarea claselor de real, iar profesorii și-ar fi pierdut posturile.

Comentarii Facebook