Scandal între vecini în cartierul Andrei Mureșanu din cauza unui nuc tăiat. Clujeancă: „Sunt prejudiciată, creștea cu tulpina în grădina mea”


Tăierea copacilor, un subiect sensibil la Cluj care adesea stârnește controverse și dispute între locuitorii orașului. În cel mai râvnit cartier al Clujului, Andrei Mureșanu, e scandal între vecini după ce un nuc ar fi fost tăiat fără autorizație. 

O clujeancă se plânge că acesta creștea exact pe limita de proprietate dintre grădina sa și curtea unui bloc, iar locatarii blocului ar fi decis să scape de copacul care ar fi fost sănătos. 

„A fost tăiat fără autorizație un nuc care creștea exact pe limita de proprietate dintre grădina mea de pe strada Mikszath Kalman 7 și curtea blocului de pe strada Predeal 6. Locatarii blocului de pe strada Predeal 6 au tăiat acest nuc tânăr și sănătos, fără a avea autorizație.

Nucul este o specie protejată prin Legea pomiculturii nr. 348/2003. Nucul se poate tăia doar după obținerea autorizației și doar în următoarele situații: Exploatarea și valorificarea arborilor de nuc, indiferent cui aparțin, este permisă în următoarele cazuri: a) nuci complet uscati; b) nuci aflați pe suprafețe ce urmează a se acoperi cu construcții autorizate a căror tăiere nu se poate evita; c) dezrădăcinați din cauze naturale; d) nuci care au 2/3 din coroana uscata si timp de 5 ani consecutiv nu au produs; e) nuci aflați în pădurile care se exploatează pe baza de taieri sau operațiuni care decurg din aplicarea amenajamentelor. 

Vă rog să luați măsuri și să aplicați sancțiuni. Sunt prejudiciată de tăierea abuziva a nucului (care creștea cu tulpina în grădină mea), atât eu cât și toți cetățenii care avem dreptul la natură și spațiu verde”, a sesizat femeia Primăriei Cluj. 

Comentarii Facebook