Săvădisla, jud. Cluj: Cioban bătrân, ABANDONAT, își împarte pâinea cu un câine fidel - FOTO

 

UPDATE 1

 

Azi la ora 10 a fost luat bătrânul cu o căruță de oamenii lui Bercea Alin și dus la Stolna.Nu cunosc destinația. Am primit portia de amenintari telefonic de la acest Bercea Alin, dar nu ma sperie deloc. Cainele a ramas abandonat tot acolo”, a scris, pe Facebook, Eva Matyas, cea care a semnalat cazul.

 

 

 

Din păcate, se pare că această țară nu mai are autorități. Oriunde, în Europa civilizată, acest bătrân era luat de stat și nu lăsat la mâna unui individ, care îl va ”ascunde” în ceva cameră insalubră.

 

Proprietarul stânei, Alin Bercea, având contul de Facebook Bercea Bercea, pare să fi făcut avere din afacerea cu oi. 

 

---------------- 

UPDATE

 

După apariția materialului privind cazul acestui bătrân cioban abandonat într-o stână a creat ”fierbere” în Primăria Săvădisla, cea care ar fi trebuit să ia măsuri pentru a face o anchetă socială. 

 

Primarul comunei Săvădisla, Tamas Gebe Andrei, a declarat pentru Știri de Cluj că proprietarul stânei l-a luat acasă la el pe fostul cioban, pentru a-l îngriji. Acest lucru s-a făcut, însă, mai mult de gura lumii. ”Am încercat în trecut să îl mutăm la Sanatoriul de la Săvădisla, dar nu au vrut să îl primească pentru că nu are pensie. Ce îi putem face noi. Mai sunt și alți boschetari, care nu au pe nimeni. Nu e singurul caz”, a spus primarul Tamas Gebe Andrei.

 

Primăria nu a făcut, însă, nicio anchetă socială în acest caz și nici nu știe ce să facă cu persoanele fără venit, care ajung să moară de foame.

 

Pe rol ar trebui să intre Direcţia Generală de Asistenţă Socială Cluj, din cadrul Consiliului Județean Cluj, pentru a găsi o soluție în acest caz. 

 

Mutarea bătrânului în casa ciobanului, de ochii lumii, nu rezolva deloc situația. ”Patronul stânei l-a mai îngrijit și îi trecut când și-a rupt piciorul. E un om de treabă, dar ce să facă că în ziua de azi banii sunt pe primul loc”, a concluzionat primarul. 

 

------------------ 

Materialul inițial

 

Un fost cioban din Săvădisla, bătrân și bolnav, a fost abandonat de fostul lui angajator și acum moare de foame la o stână părăsită.

 

Acest bătrân bolnav și neajutorat este abandonat la marginea satului SAVADISLA, la o stana de oi părăsită. Fost cioban 13 ani la un individ numit ALIN, acum fiind bolnav și bătrân, nu mai are nevoie de el.

 

La 2 - 3 zile primește o pâine și niște salam, pe care le împarte cu acest câine ciobănesc, abandonat și el. Nu are pe nimeni, nu are nici cele mai elementare condiții de trai. Oare nu este un caz social, dle Primar ? Dacă îmi este permisă întrebarea”, se întreabă Eva Matyas, într-o postare pe Facebook.

 

Acest caz este unul social, iar autoritățile ar trebui să facă rapid formalitățile pentru a-l îngriji pe acest om.

 

Vom reveni cu amănunte despre acest caz...



Comentarii Facebook